28 Ocak 2018 Pazar Günü RDKM'de gerçekleştirilecek olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan genel kurulu için Muammer Dönmez de başkanlığını açıkladı. Dönmez, "Odamızı aidat toplayan bir kurum olmaktan çıkartıp sorumlu olduğu esnaflara hizmet üreten bir yapıya kavuşturacağız" dedi.
YESO olağan genel kuruluna sayılı günler kala İsmail Mutlu'nun ardından Muammer Dönmez de oda başkanlığına aday olduğunu açıkladı.  Oda başkanlığına seçilmeleri halinde kutuplaştırıcı değil, bütünleştirici bir yönetim anlayışı hakim kılacaklarını da dile getiren Dönmez, "Esnaf ve Sanatkarlar Odası, esnafın her türlü sorununa çare bulan ve çare arayan kuruluştur. Bu nedenle Odamız; Yalova’mızda tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine eşit mesafede olmalıdır. Ben ve ekibim, esnafımızdan aldığımız destekle, odamızın siyaset üstü anlayışını yeniden düzenleyecek, her platforma eşit mesafede olmaya özen göstereceğiz.

Ekip olarak, esnafımızın yıllardır birikmiş olan sorunlarını gidermek için göreve talip olduk. Bu doğrultuda; daha aktif ve hizmet üreten bir anlayışı getireceğiz. Esnaflarımızla gruplar halinde fuarlara katılacak, etkinlikler düzenleyeceğiz. Kargo şirketleriyle anlaşarak daha uygun şartlarda esnafımıza hizmetler sağlayacağız. Esnaflarımızın ihtiyaç duyduğu zorunlu hallerde, odamız bünyesinde oluşturacağımız Ahilik sistemiyle oluşturulacak kaynaklar sayesinde sorunların çözümüne katkıda bulunacağız. Bir hukuk bürosu ile anlaşarak, hukuki yönden destek alınmasını sağlayacağız. Çevremizde bulunan özel hastanelerle yapacağımız görüşmeler neticesinde; esnaflarımıza ve ailelerine daha uygun şartlarda sağlık desteği aldıracağız. Esnafımızın menfaati için, onlara faydalı olabilmek amacıyla, valilik, belediye gibi bütün kamu kurum ve kuruluşlarından, konfederasyonumuzdan, alacağımız destekle esnaflarımızın yararına olabilecek her konuda elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Esnaflarımızın, toplanan aidatlar konusundaki endişelerini giderecek, toplanan aidatların esnaf sorunlarının çözümünde kullanılmasını sağlayacağız. Aidatların kullanılmasında harcamaların şeffaflığını sağlayacak, esnafımız toplanan aidatların nerelerde kullanıldığını gönül rahatlığı ile öğrenebilmesini sağlayacağız. 'Esnafcard' projemizi hayata geçirerek, esnafımızın bir çok alanda indirimlerden faydalanmasına çalışacağız. Odamıza kayıtlı her sektörün sorunlarıyla ilgilenecek ve çözümler üreteceğiz. Her yöneticimiz aktif olacak ve odamıza daha iyi hizmet sunması için elinden gelen çabayı esirgemeyecektir. Seçildiğimiz takdirde, tüm çabamı esnafımızın sorunlarına ayıracak ve halen faal olarak görev yaptığım belediye meclisi üyeliğimden istifa edeceğim" dedi.
"Üreten, eğiten, interaktif bir oda olacağız"
Odanın kendi yönetimleri süresinde hantal yapıdan kurtarılacağını da dile getiren Dönmez, "Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası aidat toplayan bir kurum olmaktan çıkartılıp hizmet üreten bir duruma gelecek. Eğitimlere ağırlık vereceğiz. Günümüz teknolojilerini daha aktif kullanarak güncel gelişmelerden üyelerini daha hızlı bir şekilde haberdar etmek istiyoruz. Üyelerimizin sorunlarını tespit eden, onlarla istişareler yaparak bu sorunlara çözüm üreten, hizmet odaklı bir oda olacağız" şeklinde konuştu.
Muammer Dönmez başkanlığındaki listede şu isimler yer alıyor: Hasan Bulut, İbrahim Bayzan, Çağatay Cantürk, Ahmet Kumali, Savaş Özer, Ömer Koyuncu, İsmail Yavru, Bahadır Urgancı, Emine Yüksekol, 

Editör: TE Bilişim