Change.org sitesinde İDO yetkilileri muhatap alınarak açılan kampanya, “İstanbul Deniz Otobüsü Kabataş, Çınarcık, Kabataş seferlerini tekrar başlatsın” adını taşıyor. Alin Keskin tarafından açılan kampanya dilekçesinde, “Sayın Ulaştırma Bakanı, Sayın İDO Yetkilileri, Bizler uzun senelerdir Yalova İli, Çınarcık İlçesinde yazlığı olan bireyleriz. Çoğumuz 6 ayımızı Çınarcık’ta geçirmekteyiz. İDO olarak 2 sene önce Kabataş-Çınarcık gidiş geliş tarifeleri yeterli çoğunluk olmadığı gerekçesi ile iptal edildi. Geçen senelerde yüzlerce Kabataş tarife isteği dilek ve şikâyetlerimiz elektronik postalarla tarafınıza gönderildi. Bunun için imzalar bile toplayıp İDO’ya gönderdik. Bu sene en azından bu istekleri göz önüne alıp tarifeyi düzelteceğinizi düşüyorduk ama tarifeden gördüğümüz üzere  ‘Yine’ Kabataş seferi koyulmamıştır” dedi.

“Sanırım isteklerimiz İDO’nun umurunda değil”

Dilekçede, “Biz Çınarcık sakinleri olarak Sayın Ulaştırma Bakanına kadar bu şikâyetimizi yaptık ama sanırız ki bu isteklerimiz İDO’nun umurunda değil. Kabataş seferi eklenmesi için ne yapmamız gerekmektedir? İDO daha ne kadar insanları İstanbul trafiğinde Yenikapı’ya gitmeleri canından bezdirmeyi düşünecektir? Üstelik insanların mesai bitim saatleri de hiçe sayılmaktadır. Kaç kişi işinden erken çıkabilir, kaç kişi her akşam mazeret izni alabilir?”

“Hiçbir talebe olumlu yanıt vermeyen İDO”

“Bostancı’dan ve Kabataş’tan Çınarcık’a yapılan vapur seferleri de iptal edilmiştir. Kadıköy’den kalkıp Yenikapı-Çınarcık yapan deniz otobüslerinde ise 2 gün önceden bile yer bulunamamaktadır. Bu insanlar sersefil vaziyette Pendik/Kartal-Yalova hattını kullanmak zorunda kalıp, yollarda perişan olmaktadırlar. Bu da potansiyel yolcunun olduğunun ispatıdır. Bizler ailelerimize, evlerimize, çocuklarımıza gitmek için işlerimizden ayrılmak zorunda mıyız?  Şimdiye kadar hiçbir talebimize olumlu cevap vermeyen İDO Kabaş-Çınarcık-Kabataş seferlerimizi geri istiyoruz.  Mağduriyetimizin giderilmesi konusunda ilginizi ve gereğini arz ederiz” deniliyor. 200 imzanın hedeflendiği kampanyada şu an itibariyle 112 destekçinin imzası bulunuyor.

Editör: TE Bilişim