Meclis, Kurtköy’de yeni bulunan bir su kaynağının içme ve kullanma suyu olarak Kurtköy ve Safran’a tahsisini onayladı. İki köy arasında yaşanan su krizi, yeni su kaynağı bulunmadan önce Kurtköy’ün mevcut su kaynağından beslenen Safran’a verilen su miktarında kısıtlamalara gidilmesiyle ortaya çıkmıştı. Meclis, yeni bulunan su kaynağının iki köye tahsisiyle ilgili karar aldı.

 

Alkış süreci anlattı

 

Mecliste konunun görüşülmesi sırasında, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, Kurtköy’ün kendi su ihtiyacından artan kısmı verme taraftarı olduğunu, bu durumun Safran ve Kurtköylüleri karşı karşıya getirdiğini anlattı. Safran’da saniyedeki su miktarını belirleyen 2 adet T şeklinde bir düzenlemenin yapılarak bu sorunun çözümlendiğini ancak daha sonra buraya bir vananın konulduğunu, böylece zaman zaman vananın kapatılması suretiyle Safran’ın susuz kaldığını dile getiren Alkış, bu duruma çözüm bulunması için yeni su kaynağı arayışına gidildiğini, aranan suyun da bulunduğunu, bu kaynak suyunun mevcut şebeke içine derzedilerek paylaştırılması için gelen talebi değerlendirdiklerini söyledi.

 

Ergün, “Belediyeler daha duyarlı olmalı”

 

Konuyla ilgili söz alan Meclis Üyesi Tamer Ergün, merkeze bağlı köylerde hızlı bir gelişmenin söz konusu olduğunu ifade ederek, Samanlı köyünün bu sorunu merkez hattına bağlanarak çözdüğünü dile getirdi. Ergün, ‘Ya belediyeler daha duyarlı olsun ya da imara açılacak alanlarla ilgili ciddi çalışma yapılsın’ diyerek dileğini söyledi. Bir diğer meclis üyesi Güven Yılmaz ise iki köy arasındaki su krizinin ciddi boyutlara ve çatışmalara vardığını ifade ederek, “Su krizi, ciddi sıkıntılara yol açtı. Ortak mutabakat sağlanırsa sıkıntı giderilmiş olur” diye konuştu. Yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntısının çözüme kavuşturulması amacıyla Kurtköy sınırları içerisinde bulunan yeni kaynak suyunun 167 sayılı yer altı suları hakkında kanunun 4.maddesi ve 5302 sayılı il özel idaresi kanununun 10f  bendi uyarınca içme ve kullanma suyu olarak kullanılmak üzere Kurtköy ve safran köylerine tahsis edilmesi için uygun görüş veren komisyon kararına uyan meclis, suyun tahsisine onay verdi.

 

 

Editör: TE Bilişim