Jeotermal kaynakların kullanımında birçok alanda yakaladığı başarı ve örnek olma anlamında ilklere imza atan Afyonkarahisar’a  önemli katkı sağlayan AFJET Genel Müdürlüğünün çalışmaları ve kurmuş olduğu sistem Yalova’ya örnek olacak.

Yalova’da bulunan Jeotermal kaynakların Afyonkarahisar’da olduğu gibi etkin bir biçimde kullanılması amacıyla Yalova İl Genel Meclisi heyeti termal kaynaklarda incelemelerde bulundu. Afyonkarahisar’da  AFJET Genel Müdürlüğünün kurmuş olduğu Jeotermal Su Sistemini, çalışmalarını ve faaliyetlerini incelemek üzere Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel başkanlığındaki heyet Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk eşliğinde Vali Hakan Yusuf Güner’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulurken Vali  Hakan Yusuf Güner, ziyaretin kendisini mutlu ettiğini, Yalova’dan Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel başkanlığında  gelen heyete her konuda yardımcı olunacağını belirtti. AFJET Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışma ve faaliyetlerin ile birçok konuda fayda sağladığının altını çizen Vali Güner, Afyonkarahisar’da 5 ayrı yerden çıkan Jeotermal suların olduğunu belirterek, “Buradaki sular şifa özelliğinin yanında etkin bir sistemle ısıtma ve seracılık gibi alanlarda kullanılmaktadır.Bu da hem ilimiz, hem de ülkemize katkılar sağlamaktadır” dedi. Afyonkarahisar’da Vali olarak yaklaşık yedi aydır görev yaptığını belirten Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’a geldiğinde AFJET gibi çok önemli bir yapılanmanın olmasını hayretle ve memnuniyetle müşahede ettiğini, ilklere imza atan AFJET’in çalışmalarının ülke geneliyle paylaşılması gerektiğini söyledi. Çevre dostu ve ülkeye katma değer sağlayan bir sistemin başka illere de fayda getirmesi gerektiği düşüncesi içerisinde olduklarını belirten Vali Güner, “ Bu nedenle Yalova’dan gelen heyete Valilik olarak her türlü desteği vereceğiz. AFJET sisteminin başka illere de aktarılması hususunda herkese kapımız açıktır” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ile AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ten detaylı bilgiler alan Yalova İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel ve beraberindeki heyet, AFJET’in kuruluşundan, işleyişine kadar detaylı incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim