AKP’LİLER YİNE TERKETTİ

İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı kapanış oturumunda AKP Grubu bir kez daha başkanlık seçiminin gündeme alınmasını talep etti, talebin Başkan Beştaş tarafından bir kez daha reddedilmesi üzerine, AKP’li 8 üye oturumu terk etti. Kalan 7 üyeyle oturuma devam eden mecliste olağan gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

BEŞTAŞ’IN DAVASININ ARA KARARI AKP’LİLERDEN ÇIKTI

Gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında AKP’li Mehmet Gökmenoğlu, salona girerek, Başkan Atalay Beştaş’ın Bursa 2.İdare Mahkemesi’nde görülen ve Yalova Valiliği’nin seçimin yenilenmesiyle ilgili yazısının iptali için açtığı davanın ara kararını meclise sundu. Ara kararda verilen ‘yürütmeyi durdurma talebinin reddi’ yönündeki hükmü okuyan Beştaş, “Benim açtığım davayla ilgili karar bana dahi gelmeden size nasıl ulaşıyor” diyerek tepkisini ortaya koydu.

2 BAŞKANLI MECLİSE ADIM ADIM

Meclis sonrası ise 1.Başkanvekili Murat Kaya’nın imzasıyla dağıtılan olağanüstü gündem, üyelere tebliğ edildi. AKP Grubu’nun olağanüstü seçim talepli gündemi, bu cumartesi günü İl Genel Meclisi’nde görüşülecek. Muhalefet üyelerinin katılmasının beklenmediği oturumda, AKP Grup Başkanvekili Ali Rıza Alkış’ın tek aday olarak başkanlığa seçilmesi bekleniyor. Bu durumda, Meclis’in 2 başkanının, Haziran ayı oturumunda hangi koltuklara oturacağı da merak konusu.

Editör: TE Bilişim