CHP Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, İl Genel Meclisi’nin bu kararın altında ezileceğini belirtti. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal bu oylamanın hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini zira 1/25 Binlik plana Termik Santral’in işlenmesi için Yalova Belediye Meclisi’nde kabul etmesi gerektiğini aktardı. Ancak Belediye Meclisi’nden bu kararın çıkmayacağını söylerken AKP eski Yalova Milletvekili ve Kent Konseyi eski Başkanı Şükrü Önder gizli oturum için, ‘savaş halimi vardı’ diyerek tepkisini ortaya koydu.
 
‘İl Genel Meclisi’ne Yakışmadı’
 
Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce gizli oturumların TBMM çatısı altında sadece ülkenin güvenliği söz konusu olduğunda yapıldığına dikkat çekerek ‘Yalova İl Genel Meclisi bir firmanın talebini gizli oturumda konuşmuş. Böyle bir oturuma gerek duyulması toplumda daha büyük bir tepki yaratır. Yalova’da herkesin bildiği bir konuda gizli oturum yapmanın mantığı yoktur. Hele firmanın lehine alınan bir karar kamuoyunda tepki gören bir kararsa İl Genel Meclisi bu kararın altında ezilir. Üstelik gündemde yer almayan bu konuyu bir önerge ile gizli oturumda görüşmek isteyen kim varsa halkımız gerekli değerlendirmeyi Betxlarge yapacaktır’ dedi.
 
‘Hiçbir Şeyi Değiştirmez’
 
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise bu konunun Sanayi Bakanlığı tarafından mahkeme kararına istinaden resen plana işleme yetkisi var iken Yalova’da hem İl Genel Meclisi hem Yalova Belediye Meclisi’ne getirmenin hiçbir anlamı olmadığını, bunu firma temsilcilerine de ilettiğini belirterek ‘ İl Genel Meclisi’nde alınan kararın hiçbir anlamı yok. 1/25 Binlik plana Termik Santral’in işlenmesi için aynı karar Belediye Meclisi’nden de geçmek zorundadır ki, bizden bu doğrultuda bir karar geçmez’ dedi.

‘Savaş hali mi vardı?’
 
AKP eski Yalova Milletvekili ve Kent Konseyi eski Başkanı Şükrü Önder, “Kömür Yakıtlı Termik Santral, Vopak ‘tan daha tehlikeli olmasına karşın, çıkan karar endişe verici olduğu kadar çelişkilidir. Gizli oturumu pek uygun bulmadım. Çünkü halkın seçtiği insanların halktan gizli oturum yapmasını ben şahsen tasvip etmiyorum. Milletvekilliğim dönemimde mecliste iki kez gizli oturum yapıldı. Ancak savaş hali söz konusuydu. 1 Mart teskeresi birincisi. İkincisi de PKK terör örgütüyle ilgili çok ciddi güvenlikle ilgili konuları konuşmak üzere öyle bir toplantı yapıldı. Bir İl Genel Meclisi’nde kapalı oturumun yapılması ilk defa duyduğum bir olay. Arkadaşlarım böyle bir karar almışlar ben almamalarını temenni ederdim” diye konuştu. Önder, “Bu kararı doğru bulmuyorum. Gizli oturumla Kömür Yakıtlı Termik santralin önünü açan bu karar Yalova’nın geleceğini olumsuz etkileyecektir” dedi
 
 
 
Editör: TE Bilişim