İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 28.07.2015 Saat: 10.00’ da Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcımız Kenan Örten başkanlığında 2015 yılı 3.  toplantısını yapıldı.
Toplantıda; 2015 yılı I. Ve II.İİMEK kararları doğrultusunda yapılan çalışmalar değerlendirilirken,  İstihdam ve Mesleki Eğitime yönelik yapılacak çalışmalar planlandı.
2015 yılı ilk altı aylık İİMEK faaliyet raporuna göre; İŞKUR tarafından 2015 yılında 208 Aktif İşgücü Programı düzenlendi. Toplamda 880 kişi bu programlardan faydalanmıştır.  İlde 2015 yılı ilk altı ayı itibariyle İŞKUR tarafından 1.864 kişi işe yerleştirildi. İİMEK Kurulunun aldığı kararlar gereği, bugüne kadar İŞKUR’ca aktif istihdam programlarına harcanan ödenek miktarı 2.689.852,29 TL olarak kayıtlara geçti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Vali Yardımcısı ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Kenan Örtem şu bilgileri verdi.
"Toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç istihdamı konusunda kadınlara ve gençlere yönelik mesleki eğitim ve danışmanlık çalışmalarına ağırlık verilmesi, tarımsal alandaki gelişmeler ve sektördeki istihdam imkânları doğrultusunda tarım il müdürlüğü ile işbirliği yapılması, çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda Çalışma Bakanlığının tedbirlerinin ilimizde uygulanması ve çocuk işçiliği konusundaki şikâyetlerin incelenerek gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır.
 “İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları’nın başvuru şartlarının kolaylaşması ve bir günlük cep harçlığının 38,48 TL’ye (aylık olarak asgari ücrete denkleştirilmesi) çıkartılması nedeniyle, bu programlardan daha fazla iş arayan ve işverenimizin faydalanması konusunda tüm İİMEK üyelerince tanıtım ve işyeri ziyareti konusunda çalışmalarının yapılması kararlaştırılmıştır"
    
Editör: TE Bilişim