Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel Yalova'da 35 kilometre olarak hedeflenen sıcak aşınma asfaltını 40 kilometre olarak tamamladıklarını, 53 kilometrelik sathi yol kaplaması ile de Yalova tarihinin en yüksek sathi yol kaplama çalışmasını yaptıklarını söyledi.
Geçtiğimiz yıl 60 kilometre sıcak asfalt çalışması yaparak rekora imza atan İl Özel İdaresi 2016 yılında da rekordan rekora koşuyor. Bu yıl 35 kilometre sıcak aşınma asfaltı çalışması hedeflenirken bu rakam 40 kilometre olarak tamamlandı. Çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, "İl Özel İdaresi kanalıyla 2016 yılında 35 kilometre sıcak aşınma asfaltı yapılmasını hedeflemiştik. Ama bu hedefimizi daha ileriye taşıdık 5 kilometre daha buna ek yaparak 40 kilometrelik bir sıcak aşınma asfaltı çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmalar kapsamında Altınova ilçemizde asfaltlanmayan köy yolu da kalmadı. Bu sene sathi kaplamada da bir rekor yaşandı. Yalova tarihinin en yüksek sathi yol kaplama çalışmasını 2016 yılı içerisinde gerçekleştirdik. Diğer yıllarda 20 kilometrelik bir sathi kaplama ortalaması olurken 2016 yılında bu rakam 53 kilometreye çıktı. Şu anda stabilize asfalt çalışmaları da sürüyor. Bu sene geçtiğimiz yıllarda olmadığı kadar bir oranla gerçekleştirerek bu anlamda da bir rekora imza atacağız" dedi.
Köylere 2 milyon 700 bin TL'lik yatırım
KÖYDES yatırım programı hakkında da bilgiler veren Demirel, "KÖYDES programları da tamamlandı. Bu yıl 2 milyon 700 bin TL'lik yatırım yapıldı. KÖYDES kapsamında 2 okula konferans salonu da yapıldı. Subaşı İlköğretim Okulu, Çiftlikköy İmam Hatip Ortaokulu bu sayede ihtiyaç duydukları bu salonlara kavuşmuş oldular. Eğitime desteğimizi de sürdürüyoruz. Akköy şehitliğimizin bakım ve onarım çalışmasını da İl Özel İdaresi kanalıyla gerçekleştirdik. 55 bin TL bu onarım çalışmalarına harcandı. Köy konaklarımızı da bakımdan geçirdik. Bu çalışmalara da 160 bin TL harcadık" diye konuştu.
Vali Yılmaz'a teşekkür

Çalışmalarda kendilerine sağladıkları desteklerden dolayı Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve vali yardımcısı Atilla Selami Abban'a da teşekkür eden İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, "Bu çalışmalarda ne büyük payda Yalova Valimiz Tuba Yılmaz ve vali yardımcımız Atilla Selami Abban'ındır. Onlara da çok teşekkür ederiz. Sayın valim gelir gelmez ayağının tozuyla Yalova'da 40 kilometre asfalt çalışmamızın yapılmasına imkan tanıdı" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim