Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, Vali Esengül Civelek’in öncülüğünde yeni iş makineleri alınması amacıyla hazırlanana projenin onay gördüğü müjdesini verdi.

2 Adet Greyder Alınacak

İl Özel İdare bünyesindeki iş makinelerinin oldukça eskidiğini söyleyen Başkan Alkış, onaylanan proje konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi. Konuyla ilgili Vali Civelek’in yoğun bir şekilde çalıştığını söyleyen Başkan Alkış, “İş makinelerimiz bilindiği üzere iş göremez durumdaydı. Bundan dolayı da valimiz Esengül Civelek 1 milyon lira değerinde bir proje hazırlattı. Bu proje de Maliye Bakanlığı’na sunuldu. Vekil Temel Coşkun’un da yaptığı çalışmalarla proje için 564 bin liralık ek ödenek iş makineleri alımında kullanılmak üzere hesabımıza aktarıldı. Yeni iş makinesi alabilmek için bütçemiz yeterli değildi. Bu paralarla 2 adet yeni greyder alınmasını planlıyoruz. Bunda emeği geçen Vali Civelek ile vekil Coşkun’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Meclisten Sultaniyespor’a Yardım

Meclis oturumunda bir de Süper Amatör Lig’de mücadele eden Sultaniyespor’a yardım yapılması görüşüldü. Meclis üyesi İbrahim Akay’ın verdiği önerge hakkında komisyon raporu okundu. Raporda maddi imkânsızlıklar nedeniyle malzeme temininde güçlük çeken Sultaniyespor’a ayni yardım yapılabilmesi için olumlu görüş verildi. Toplantıda yapılan değerlendirmenin ardından Sultaniyespor’a 3 bin lira tutarında ayni yardım yapılması kararı alındı.

 

Editör: TE Bilişim