Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vektör ile ilaçlama çalışmaları yaptıkları esnada Yalova Belediyesi’nin eski çalışanı olduğu öğrenilen M.Ç ve ailesi tarafından saldırıya uğradı.
Yalova Belediyesi eski çalışanı M.Ç isimli şahıs ve yakınları Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Dikey sokakta ilaçlama yapan Vektör aracının önünü keserek amir ve çalışanları önce tehdit ettiler, ardından ise darp ettiler.
Rutin şekilde yapılan ilaçlama sırasında olayın yaşandığını belirten ilaçlama ekibi; “Her akşam rutin olarak vektör aracımızla ilaçlama çalışmamızı yapıyorduk. Saldırıya uğradığımız mahalle olan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ise o günkü görev yerimizdi. Aracımızın önüne geçerek önce bizleri tehdit ettiler ardından da ellerindeki sopa ve demir çubuklarla saldırdılar. Mahallelinin araya girmesiyle canımızı zor kurtardık. Yalova Devlet Hastanesi’ne giderek tedavimizi olup darp raporu aldık. Adli işlemler içinde suç duyurusunda bulunduk” dediler.
Adalet Önünde Hesap Verecekler
Olayı öğrenen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, mağdur personelleri Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nde ziyaret etti. Yaşanan hadisenin üzüntü verici olduğunu belirten Başkan Vefa Salman, “Halka hizmet için çalışan personellerimize yapılan bu durum kabul edilemez. Evine ekmek götürmek için ve vatandaşlarımızın rahatı için gecenin bir vakti çalışırken personellerimizin saldırıya uğraması ve darp edilmesi hiç hoş bir olay değil. Üstelik bunu yapanın ise eski çalışanımızın olması daha üzüntü verici bir durum. Gereğinin yapılması için savcılığa bilgi verildi. Personellerimize yapılan bu zulmün cezasız kalmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim