Cumhuriyet Bayramı Altınova ilçesinde Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törenle kutlandı.  Çınarcık Kaymakamı Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Metin Oral, Garnizon Komutanı Yetkilisi Albay Osman Özyazıcı tören alanına gelerek halkın bayramını kutladı. Törende bir konuşma yapan Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, "Türkiye Cumhuriyeti, köklü, büyük ve güçlü bir devlettir. Gerek kuruluşu, gerek kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği atılımlarla pek çok ülke için örnek durumundadır. Bu büyüklüğe yaraşır biçimde, birlik ve dirliğimiz her zaman korumalıyız. Yapmamız gerekenlerin, birlik ve dirliğimizden alınacak güçle çok daha kolay ve çok daha sağlıklı olarak gerçekleşeceğine inanıyorum.Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün korunmasında hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Son zamanlarda yaşanan olaylar bir kere daha göstermektedir ki, ülkemizin üzerinde karanlık oyunlar oynanmak istenmektedir. Kimse, yanlış yerlere, yanlış yönlere, yanlış yollara bakmasın. Bu mücadelede toplanacağımız yer, bağımsız ve hürriyetimizin sembolü Türkiye Cumhuriyeti bayrağının altıdır. El ele, gönül gönüle vererek, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daha da artıracağız. Daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz. Akıl ve bilim meşalesinin aydınlığında ülkemizi mutlu insanlar ülkesi yapmak hedefini hep birlikte başaracağız. Ne mutlu ki, 91 yıl önce Büyük Önder Atatürk’ün önümüze koyduğu “muasır medeniyetler seviyesine ulaşma” hedefinde büyük mesafeler kat ettik. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Artık hedefimiz; ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır" dedi. 

Öğrenciler ise Cumhuriyeti anlatan şiirleri ile törene renk kattı. Kutlamalar geçit töreni ile son buldu.

Çınarcık'ta Halktan Büyük Katılım

Çınarcık İlçesinde de tören yağışa rağmen halkın da katılımı ile gerçekleştirildi. Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve Çınarcık Jandarma Komutanı Emrah Tan birlikte halkın bayramını kutladılar. Öğrencilerin hazırladığı gösterilerle renk kazanan kutlamalarda halka hitap eden Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı ise, " Büyük önder Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine ulaşma  açısından kat ettiğimiz yol azımsanamayacak düzeyde olmasına rağmen, hala  yapmamız   gereken çok şey var.  Azimle, yorulmadan, bıkmadan milletimizi Atamızın hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için sürekli çalışmamız gerekmektedir.  

Ülkemiz, üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir. Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında kardeşçe yaşayan, tasada, kederde, sevinçte tek yürek olan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır.  

 Atamızın 20. yüzyılın başlarında Milletimiz için uygun gördüğü  demokratik Cumhuriyet, öyle bir yönetim şeklidir ki, bu yapı içerisinde hiç kimsenin ırkına, milliyetine, inancına, dinine, mezhebine, fikrine, zikrine bakılmaz, bu topraklar üzerinde yaşayan, batılısı, doğulusu, kuzeylisi, güneylisi ile herkes,  bu ülkenin birinci sınıf  vatandaşı olarak kabul edilir ve ona göre muamele görür. Ekonomide, siyasette, bürokraside  ülkemizin her yerinden her insanımız çalışmasının sonucu olarak hak ettiği yere gelebilmektedir.

Dünyanın giderek küçüldüğü, devletlerin aralarındaki sınırların kaldırıldığı, ekonomilerinin birleştirildiği,  barışın hakim kılınmaya çalışıldığı bir dünyada;  Bizim yaşadığımız  coğrafyada, binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanlar arasındaki Yaratanın rahmet olsun  diye oluşturduğu farklılıkları, ayrışma sebebi olarak ileri sürüp, gücümüzü, kaynaklarımızı tüketip güçsüz düşürmek, medeniyet yarışında geri bırakmak istemektedirler" şeklinde konuştu.
Çınarcıkta ki törende askerler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen geçit töreninin ardından tamamlandı. 

Editör: TE Bilişim