30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yıldönümü ilçelerde de guru dolu törenlerle kutlandı. Çiftlikköy, Çınarcık ve Altınova ilçelerinde düzenlenen törenlerde protokol Atatürk anıtına çelenk sunarken vatandaşlar da törenlere geniş katılım gösterdiler. 
Çınarcık'ta Halktan Yoğun Katılım
Çınarcık'ta ki törenler Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Çınarcık İlçe Jandarma Komutanı Emrah Tan yaptı. Çınarcık İlçe Jandarma Komutanı Tan yaptığı konuşmasında “93’nci yıldönümünü gurur ve heyecanla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümüdür. Bu gün bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk Ulusunun Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazandığı Sevr Antlaşması’nı parçaladığı Lozan Barışı’nı sağladığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline ilk harcı koyduğu gündür. Bu Zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu da sağlanan Milli Birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içersinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 
 19 Mayıs 1919 ‘da başlatılan Kurtuluş savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır”. Ülkemiz üzerinde oynan oyunlara asla müsade edilmediği dün olduğu gibi bugün de müsaade edilmeyecektir dedi. Mukaddes Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı Zaferin 93. yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi. 
Kutlama programına Çınarcık Kaymakam Cafer Sarılı, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Tan, Belediye Başkanı Avni Kurt, Emniyet Müdür Vekili Alparslan Yeşilay, Siyasi Parti Temsilcileri, Mülki İdare Müdürleri, Askerler Erkan, Oda ve Dernek Başkanları vatandaşlar katıldı.
Halkla İç İçe Kutlama
30 Ağustos Zafer Bayramının 93. Yıldönümü  Altınova İlçe Protokolün katılımıyla düzenlenen programla kutlandı. Altınova Atatürk Heykeline çelenk koyma töreninin ardından istiklal marşı okundu.
Törenlere, Altınova Kaymakam vekili Hasan Akbulut, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Altınova Garnizon Komutanı Albay Enver Ünal, Altınova ilçe halkının 30 Ağustos zafer bayramını kutladılar.
Törenlere kamu kuruluşların birim müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve STK temsilcileri ile Altınova Protokolü de hazır bulundu.
Yapılan konuşmalarda “Aziz milletimizin vatanımızı işgal eden güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da başlattığı destansı mücadelenin, 30 Ağustos 1922’de şan ve şeref dolu bir zaferle nihayete erdiği kutlu günün 93. yıl dönümünü milletçe büyük bir gururla kutluyoruz.İstiklal mücadelemizi zaferle taçlandıran ve şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer’inin 93. Yıldönümü kutlu olsun.30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya konulması bakımından büyük anlam ifade etmektedir” denildi
Çiftlikköy'de Bayramı Coşkuyla Kutladı
Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Garnizon Komutanlığı adına Pilot Binbaşı Akif Ersan Kıvılcım, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu gerçekleşti.
İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise bir subay yaptı. Yapılan konuşmada, “Türk ulusunun tarihi büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk ulusunun gerçekleştirdiği bu kadar kesin sonuçlu ve yalnızca bim tarihimize değil, dünya tarihine de yeni bir yön vermekte bu kadar etkili başka bir meydan muharebesi daha yoktur. Türk Ulusu, bu zaferle tarihindeki en uzun barış dönemini yaşama geçirmiş, Türk Ordusu ulusu ile bütünleşerek Türk esir edilemez, vatanı Anadolu işgal edilemez mesajı vererek gücünün ne olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” denildi. 
Meydandaki törenin sona ermesinin ardından Kaymakamlıkta gerçekleşen bayramlaşmaya ilçe belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, meslek odaları ve derneklerden oluşan sivil toplum örgütleri temsilcileri ile kamu kurumları temsilcileri katıldı.
Editör: TE Bilişim