Türk Polis Teşkilatı 173. Yaşını il merkezinin yanısıra ilçelerde de gerçekleşen törenlerle kutladı. Bu kapsamda Çınarcık ilçesinde bir tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç, ilçedeki kamu kuruluşlarının mülki ve idari amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk büstü önüne İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden resmi törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç tarafından yapıldıktan sonra tören son buldu. Törenden sonra Çınarcık İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç kutlama ziyaretlerini İlçe Emniyet Müdürlüğünde kabul etti.
Altınova ilçesinde ki tören de yoğun bir katılıma sahne oldu. Polis Teşkilatının 173. Kuruluş yıl dönümü nedeni ile Altınova Hükümet konağında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Altınova İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman Siyasi Partilerin temsilcileri STK'lar ve emniyet mensupları hazır bulundu Törenlerin ardından Altınova İlçe Emniyet Müdürlüğü Altınova Kaymakamı Zafer Engin'i makamında ziyaret ettiler.

Çiftlikköy  İlçesindeki tören ise kaymakamlık binası önünde gerçekleştirildi. Törene Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Kocabaş, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Sağındık, kurum amirleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tören, çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Emniyet Teşkilatı adına Bülent Arnavutoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Törenin ardından İlçe Emniyet Müdürü Cemil Kocabaş tebrikleri kabul etti. Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, yaptığı açıklamada " Gecesini gündüzüne katarak, yirmi dört saat toplumun huzur ve güvenliği için durmadan çalışan emektar polislerimiz, ülkemizin dört bir tarafında bu zor ve onurlu görevi büyük bir özveriyle, sevgiyle yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Bir taraftan milletimizin can ve mal güvenliğini sağlarken diğer taraftan vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini, her türlü tehdit ve endişeden uzak bir şekilde rahatça kullanabilmesi için, kendisine verilen yasal yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, suç ve suçlularla etkin bir biçimde mücadele eden polislerimizin gayret ve çabaları, her türlü takdirin üzerindedir.10 Nisan Polis Günü vesilesiyle, milletimizin huzur ve mutluluğu için hayatlarını feda eden şehit polislerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle Polis Teşkilatı mensuplarının anlamlı gününü kutluyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum." dedi

Editör: TE Bilişim