Yalova’da turizmin en önemli lokomotifi konumundaki Termal ilçesi Turizm Haftası’nı görkemli bir törenle kutladı. Kutlama programı Termal Kaplıca İşletmeleri içerisinden start alan kortejle başladı. Korteje Termal Kaymakam Vekili ve Armutlu Kaymakamı Uğur Sezer, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, AK Parti Termal İlçe Başkanı Sinan Acar, Yalova Kültür ve Turizm il Müdürü Şeref Tali, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İznik Mehter Takımı’nın çaldığı marşalar eşliğinde süren kortej ilçedeki yerli ve yabancı turistleri bu görsel şöleni görüntüleme yarışı içerisine soktu. Turistler ilçeyi renkli bir görüntüye büründüren korteji cep telefonları ile kaydettiler.

“Turizm kapasitesi artacak”

Kortej geçtiğimiz aylarda tamamlanan Termal Meydanı’nda sona erdi. Turizm Haftası etkinliklerine ilk kez ev sahipliği yapan meydan vatandaşların akınına uğradı. Törenin buradaki ayağının açılış konuşmasını Yalova Kültür ve Turizm il Müdürü Şeref Tali yaptı. Yalova’nın turizmdeki çıtasını daha da yükselteceğini vurgulayan Tali Konuşmasında, “Yalova önceliği turizm olan, yönünü, istikametini turizme çeviren bir ildir. Metropol kentlerin ortasında adata inci gibi parlayan bir ilimiz. Allah bu güzel ilimize bütün coğrafik güzellikleri, yer altı ve üstü birçok zenginliği bahşetmiş.  Biz de Yalova’da turizm çıtasını daha da yükselterek, daha fazla istihdam alanları geliştiren, daha çok yerli ve yabancı turist çeken bir il haline getirme gayreti içerisindeyiz. İlimizin tanıtımında bizlerden maddi ve manevi olarak desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Termal Belediye Başkanı İsmail Atik’e de kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Turizm elbette ki sadece bir kişinin, ya da sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın üstesinden gelebileceği bir olgu değildir. Burada ki STK’lar, sektör temsilcileri, yerel yönetimler de bu çalışmalara destek vermek zorundadır. Bunu başardığımız takdirde Yalova turizm açısından geleceği çok parlak bir ildir” sözlerine yer verdi.

“İlin en önemli turizm merkezi”

Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali’nin ardından mikrofona gelen Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ise ilçenin ilin en önemli turizm merkezi olduğunu belirtti. Atik, “Bugüne kadar aşığı olduğumuz ve yürekten sevdiğimiz Termal ilçemizin hizmetkarı olduk. Şükürler olsun ki rabbim de bize buraya hizmet etmeyi nasip etti. Bundan sonra da ilçemizin turizm de gelişmesi için, Yalova’nın en önemli turizm merkezi olan Termal’in Türkiye’de ve Dünya’da hak ettiği yere gelebilmesi için gereken tüm adımları atacağız. 

Şu anda içerisinde bulunduğumuz Termal Meydanını kısa bir süre önce halkımızın hizmetine sunduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini de bu meydana koyduk. Burasını halkımızın tören alanı yaptık. Bu alanda sadece resmi törenleri yapmayacağız. Halkımızın düğünleri için bu alanı kullanmasını da sağlayacağız. Doğalgazı ilçemize getirdik. Şehir içi içme suyu şebekesini yeniledik. İlçe merkezindeki tüm yolları asfaltladık. Ara yolları parke taşlarla modernize ettik. Katı ve sıvı atık yönetimini gerçekleştirdik. Ama en önemlisi Yalova’da bir ilke imza attık. İlimizin tek ve ilk katlı yer altı otoparkı Termal ilçemizde inşa edildi. Hükümetimizin bize verdiği destekle birçok şeyin ilkini yapan öncüsü olan Termalliler olarak buna imzamızı attık. İlçemizin girişinde Termal meydanımızı düzenliyoruz. Orayı yapılan düzenlemelerle halkımızın piknik yapabileceği, mesire yeri olarak kullanabileceği ve dinlenebileceği bir alana dönüştürüyoruz. Yaz sezonuna burasını yetiştirme gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

“Tesisler turizmdeki gelişmeye ayak uyduruyor”

Termal’in hızla gelişen, turizm anlamında kendini yeniliklere adapte eden bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan Atik, “Burada emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Termal ilçesi çok daha iyilere layık. 2004’lü yıllarda kaplıca suyunu çıkardık ve ilçemizdeki otellere bu suyu dağıttık. O yıllarda atılan bu adımdan itibaren ilçemizde turizm işletme belgeli otellerimizin sayısı hızla arttı. Mevcut pansiyonlarda bu gelişime ayak uydurdu ve hızla modernize oldular. Bu nedenle, pansiyon, apart otel ve motel işletmecisi arkadaşlarımızı da kutluyorum. Termal ilin en önemli turizm kapasitesini bünyesinde barındırıyor. İlçeye gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor. Ben bundan sonraki süreçte de bu artışın süreceğini düşünüyorum. Zira eldeki veriler bize bunu işaret ediyor” dedi.

“Termal emin adımlarla ilerliyor”

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik’in ardından kürsüye gelen Termal Kaymakam Vekili ve Armutlu Kaymakamı Uğur Sezer ise ilçenin turizm alanında emin adımlarla ilerlediğini dile getirerek şu şekilde konuştu, “15-22 Nisan tarihlerinde tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kutlanan turizm etkinliklerinde sizlerle ve Mehteran takımımızla birlikte milli ve manevi duygularımızı yeniden pekiştirerek hep birlikte Turizm Haftasını kutluyoruz. Şu anda içerisinde olduğumuz Termal Meydanı’nın da ilçemize çok yakıştığını söylemeden geçemeyeceğim. Başta Termal Belediye Başkanımız İsmail Atik olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum. Turizm bir memleketin kalkınması bir memleketin ekonomisini geliştirmesi için en önemli alanlardan birisidir. Dumansız fabrikadır. Yürüyüşümüzü gerçekleştirirken işletmelerin yanından geçtik. Hepsi Turizm’den pay alıyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de, ‘Termal geleceğin su şehri olacaktır’ dediği gibi Termal hak ettiği yere ve daha iyi noktalara emin adımlarla ilerlemektedir. Ama bunu yaparken birliktelik şarttır. Kamusu ile yerel yönetimi, STK’sı ile el ele verip turizmi ilçemizde daha üst noktalara taşımamız gereklidir. Turizm geliştikçe gerek Termal halkının ve gerekse tüm ilimizin refah düzeyi de o denli artacaktır. Bugün bu tören sadece Turizm Haftamızın kutlanması değil, ilimizde turizm sezonunun da startının verilmesi anlamına geliyor. Ben turizm haftasının ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”
Konuşmaların ardından İznik Mehter Takımı vatandaşlara bir konser verdi. Çalınan marşlara protokol mensupları ve vatandaşlar da sık sık eşlik ettiler. Mehter takımının gösterisi sonrasında etkinlikler sona erdi.

Editör: TE Bilişim