Altınova Belediye Başkanı Metin Oral geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun katılımı ile açılan Yalova'nın ilk ve tek kamu binası olan Altınova Belediyesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Oral, binanın ilçenin ihtiyaçlarına uzun yıllar cevap vereceğini dile getirdi.
Altınova Belediye Başkanı Metin Oral basın mensupları ile bir araya geldi. Yeni hizmet binasında önce birlikte kahvaltı yapan Oral ve basın mensupları ardından binayı gezdiler. Bina hakkında bilgiler veren Oral belediye binasının ilin tek akıllı kamu binası olduğunun altını çizdi. Bu bina tasarruflu bir bina olduğunu belirten Oral, şöyle konuştu:
“Güneş enerjisini kuracaktık, projede vardı. O alan rantabl çıkmadı. Bizim güneş enerjisine vereceğimiz para 8-9 yıl sonra kendisini amorti edecekti. Bu da çok anlamlı değildi. 8 yıl sonra sistemler değişecek, yenileri gelecekti. Bu nedenle güneş enerjisi kısmını iptal ettik. Şöyle bir çalışma yapıyoruz. Acaba Pazaryerinin çatısında yapılırsa kurtarır mı diye araştırıyoruz. Isı pompası kullanıyoruz. Bu da bize yüzde 30-40 tasarruf sağlıyor. Binamızın yalıtımı çok iyi. Güvenlikli bir bina. Bir çok fonksiyonu var. Fonksiyonlu bir binaya sahibiz. Bu binanın afet durumlarında büyük ihtimaliyle sağlam kalacağını düşünüyoruz. Afet durumunda hizmete devam edeceğimizi düşünüyoruz. Büyük güce sahip jeneratörümüz var.”
Oral, binanın engelli vatandaşların ulaşımı yönünden rahatlığına da dikkati çekti.
Binada bir müze çalışması yapılacağını ve ayrı bir girişi bulanacağını ifade eden Oral, “Biz ciddi, örnek bir müze yapacağız. Binanın alt kısmına kent müzesi olacak. Biz ilk olarak konferans salonu düşündük fakat incelemeler sonucu uygun görmedik. Biz şehir ve kent olacağız. İlk kurulduğumuzda 1995’te köyken ilçe olduk. İlçede birden olunmuyor. Bu yönden çalışmalarımız devam ediyor. Biz başladığımızda hükümet konağımız yoktu. Hükümet konağımız, hastanemiz var. Yavaş yavaş ilçe oluyoruz” diye konuştu.
Oral, bir gazetecinin planlanan bütün şehir yasasının hayata geçmesiyle beldelerin ilçelere katılmasının düşünüldüğünü, buna Altınova’nı hazır olup olmadığı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:
“Bu bina her şeyi karşılar. Bu bina 50-100 bin nüfusa hizmet verecek durumda. Dolayısıyla hiçbir sıkıntı yok. Ekipmanlar konusunda bizim belediyelerimiz iyiler. Bütün belediyelerimizde az çok ekipmanlar da var. Onlar da birleştiği zaman güçlü bir ekip çıkar. Ben her zaman söylüyorum. Bizim 4’ümüzü toplasınız bir tane adam zor yapar. 4’ümüzü toplasanız 16-17 bin nüfusa ulaşıyoruz. Yani nüfusun yüksek olması lazım. 3-4 bin nüfusla belediyecilik biraz sıkıntılı. Yapılır mı, yapılmaz mı bilemiyorum ama yapılırsa bence bir sıkıntı olmaz. Sadece başkanlar sıkıntı yaşar, 4 tane olduğu için.”
Muhtarlıkların da binada içinde hizmet vermeye başladığını belirten Oral, bina girişinde bulunan İznik çinisinden yapılan süslemenin ilçenin değerlerini yansıttığına vurgu yaptı. Tek tek belediye birimlerini gezdiren Oral, vatandaşa en iyi hizmeti sunacaklarını sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim