Yalova Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Büyük Bayrak Yürüyüşü’nün ikincisi gerçekleştirildi. Binlerce kişi  Spor Caddesi’nden başlayan yürüyüşe katıldı. Burada katılımcılara belediye tarafından Türk bayrağı ve şemsiye dağıtıldı.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, eşi Suna Koçal ve çocukları kalabalık grubun başında yürüdü. Yürüyüşe AKP Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral da katıldı. Yürüyüş Fatih Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Safabey Caddesi, Cengiz Koçal Caddesi güzergahından Cumhuriyet Caddesi’nde sona erdi. Bursa’dan gelen özel bando ekibinin de katıldığı yürüyüşte, kilometrelerce uzunluğunda Türk bayrağı da taşındı. Yürüyüş sırasında Başkan Koçal’a, bir esnaf baklava ikramında bulundu.Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan ışık gösterileri beğeniyle izlendi. Burada bir konuşma yapan Yalova

Belediye Başkanı Yakup Koçal, şunları kaydetti:
"Bugün bir kez daha Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak için on binler bir araya geldik.  Her zaman olduğu gibi sizlerle bir kez daha tek vücut olduk. Hep beraber Yüce Önder Atatürk'ün kentinde Yalova'ya yakışır bir kutlamayı gerçekleştirdik. Yalova Belediyesi olarak Cumhuriyet kutlamalarını tertiplemeyi asli bir görev olarak kabul ettik.  Bu özel gün için tertiplenen kutlama etkinliği kesinlikle siyaset üstü bir etkinliktir. Beni tanıyorsunuz. Hiçbir zaman ayrıştıran olmadım. Hiçbir zaman ötekileştiren olmadım.  Hiçbir zaman bu tavır içerisinde olmadım. Tüm hemşehrilerimi sevgiyle kucakladım., dert ve sıkıntılarına çare olmaya çalıştım. Görüyorum ki beni tanıdığınız, samimiyetime güvendiğiniz için bugün bizimle birlikte siyaset üstü bu kutlamada benimle birlikte oldunuz. Burada her kesimden her siyasi partiden insanlar var. Burada parti bayrağı yok. Hepimizde ay yıldızlı Türk bayrağı var. Atatürk ve Mutlu Yalova bayraklarımız var.  Mutlu Yalova bayraklarından rahatsız olmayalım. Bu kentin insanlarının mutlu olmasından neden rahatsız olacak insanlar. Biz bu kentin insanlarının mutlu olacağı bir hedef koyduk önümüze. Siyasi düşüncesine etnik kimliğine bakmadan Mutlu Yalova hedefledik.  Yaklaşık 4.5 yılda yaptıklarımız ortada. Bu kısa sürede Yalova kabuk değiştiriyor.  Bu kentin insanı mutlu olmaya ve hizmetin en iyisine layık diyoruz. Geleceğin Yalovasını planladık. Projeleri tamamladık. Çok kısa sürede bu projeleri siz Yalovalılarla paylaşacağız. Biz her zaman hep beraber olduk.  Her vatandaşımızın siyasi düşüncesine saygı duyduk. Bu bayrak hepimizin, bu vatan tek vatanımız. Herkes her vatandaş bu vatanın eşit derecede sahibidir. Bu vatanın tapusu ve söz hakkı 76 milyondadır. Hepiniz bu Cumhuriyetin  mülk sahibisiniz.  Cumhuriyet ne bir kitlenin, ne bir zümrenin, ne bir grubun değildir.  Hiçbir siyasi irade Cumhuriyeti ben kurdum bahanesiyle millete dayatmada bulunma hakkına sahip değildir. Bu ülkenin diğer siyasi partileri uzaydan gelmedi. Bu milletin bağrından koptu.  Bu Cumhuriyeti de bu millet bu Cumhur kurmuştur. Batıda ki kadar Doğuda ki de bu vatanın sahibidir"
Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar hep birlikte İstiklal Marşı okuduktan sonra havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. 

Editör: TE Bilişim