CHP’nin kırmadan dökmeden herkesin gönlünü alacağını söyleyen İnce, konuşmasında hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu. Bölge insanını AKP’ye verdiği oy nedeniyle eleştiren İnce, “Karadeniz’de fındığı kaybetmişsin, çayı kaybetmişsin. Şampiyonluğu kaybetmişsin, nüfusu kaybetmişsin. Yine de yüzde 60 oy veriyorsun bu ampule” değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Kemal
Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir’in  bu ülkenine Cumhuriyetin kurucuları olduğunu belirten İnce, “Türk askerinin kafasına çuval geçirildiğinde susan bu kabadayı, uçağımızı vurduklarında susan bu kabadayı, İsmet Paşa’ya sürekli kötü sözler söylüyor. Bu başbakanda kabalık var. 5 yıldızlı otellerin lobi salonlarında kurulmadık. Savaş cephelerinde kurulduk. Cumhuriyet’i meydanlarda kutluyoruz.

Onlar otellerde kuruldu, pastanelerde kutluyor. Onlar
ABD’den, biz Allah’tan korkarız. Biz yürümeyi severiz, onlar yürütmeyi sever. Onların adı ak, bizim alnımız ak. Onlar ABD askeri için dua eder, biz Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için dua ederiz. Onların çocukları polisi hizaya çeker, bizim çocuklarımız ise biber gazının üstüne gider. Onlar çözümü Oslo’da arar, biz Meclis’te. Onlar rant için cami yıkarlar, biz harp için camileri kullanırız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim