Kuruluş yıldönümünün, bütün dünya çocukları tarafından barışı ve kardeşliği simgeleyen bayram olarak kutlanıyor olmasının TBMM’nin dünyanın diğer meclislerinden farkını ortaya koyduğunu belirten İnce, açıklamasında şu ifadeler yer verdi: “23 Nisan, vatanı işgal edilerek paylaşılmak istenen, onuru ayaklar altına alınmaya çalışılan bir ulusun Kuvay-i Milliye ruhuyla yeniden ayağa kalkmasının öncü kuruluşu olan Büyük Millet Meclisinin açılış günüdür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk ulusunun tarihinde yaşadığı karanlık günleri, aydınlığa çeviren, ulusal kurtuluş savaşını yöneten ve bağımsızlığı gerçekleştiren gazi bir meclistir. Mustafa Kemal Atatürk, “Türk milleti, geleceğini Büyük Millet Meclisinin becerikli ve vatanperver eline bıraktığı günden itibaren karanlıkları sıyırıp kaldırmış ve ümitleri boğan felaketlerden milletin gözlerini kamaştıran güneşler ve zaferler çıkarmıştır” diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisinin tarihimizdeki yerini en anlamlı biçimde dile getirmiştir.

Cumhuriyet’in ilanından önce açılmış, Ulusal Kurtuluş Savaşı yönetmiş, devlet kurmuş bu gazi Meclis, bugün önerge ahlaksızlıklarına, muhalefeti susturma çabalarına, tutuklu milletvekillerine şahit olmaktadır. Meclisimizin kuruluşunun 93. Yıldönümünde, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yasaklanırken, Cumhuriyet Bayramını kutlamak isteyen yurttaşlarımıza biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilirken, Milletvekilleri kaçma şüphesiyle tutuklu yargılanırken, teröristlerin silahlarını nereye gömeceği ve nasıl ülke dışına çıkacağı konusunu konuşan bir Başbakan var. Çözüm süreci adı altında yürütülen projenin milletimizi böldüğünü, ayrıştırdığını görmek için akil adam olmaya gerek olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreci ve sürecin sonunda ne olacağını sorgulamanın barış karşıtlığı olarak adlandırıldığı bir dönemde, TBMM’yi kuran birlik olma ruhuna ihtiyacımız olduğu açıktır”
Editör: TE Bilişim