Soru önergelerinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırıma bir takım sorular yönelten İnce Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçere verdiği soru önergesinde Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde, Okul Öncesi Genel Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlarda, Ticaret ve Turizm Öğretimi genel Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlarda (uygulama otellerinde) çalışan usta öğreticiler, ek ders ücreti karşılığında çalışmakta olduğunu belirtti. Ayrıca sigorta primlerinin 2008 yılı itibariyle 30 gün üzerinden yatırılmasına rağmen, ücretli yıllık izin hakları bulunmadığını kaydetti. Kadrosuz usta öğreticilerin hem kadro beklentisi içinde olduklarını, hem de mahrum kaldıkları sosyal haklara kavuşmak istediklerine değindi. İnce  Milli Eğitim Bakanlığına şu soruları yöneltti:

1-      Bakanlığınız bünyesinde çalışan usta öğretici sayısı kaçtır?

2-      Kadrosuz usta öğreticilerin sosyal haklarının arttırılması konusunda Bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır?

3-      Kadrosuz sigorta primleri 30 gün üzerinden ödenmesine rağmen, izin hakları olmamasının gerekçesi nedir?

4-      Uygulama otellerinde yılın her günü çalışan kadrosuz usta öğreticilerin yıllık izin kullanamaması Anayasamızla ve kanunlarımızla uyumlu mudur?

İkinci soru önergesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırıma veren İnce kamyonculara verilen aşırı yük cezalarından yakındı. Yol Kenarı Denetim İstasyonlarında yapılan denetimlerde aşırı yük nedeniyle kamyonculara hiç müsamaha gösterilmeden ceza yazıldığını belirten İnce 33.600 kg yük taşıma kapasitesine sahip bir kamyoncuya 80 kg aşırı yük var diye 593 TL ceza kesildiğini ve bir başka kamyoncuya ise 140 kg aşırı yük nedeniyle 593 TL idari para cezası kesildiğini belirtti. Kamyoncuların tepkilerine de değinen İnce yağışlı havalarda yağmurdan kaynaklı fazla yük çıktığını belirten kamyoncuların cezalardan dolayı tepki gösterdiğini kaydetti. İnce  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırıma şu soruları yöneltti:

1-      10.05.2006 tarihinden bugüne kadar aşırı yük nedeniyle kaç kamyoncu esnafımıza idari para cezası kesilmiştir? O tarihten bugüne kadar kesilen idari para cezası miktarı nedir? Bu paralar nerelerde harcanmaktadır?

2-      10.05.2006 tarihinden bugüne kadar;

a-      0-100 kg aşırı yük,

b-      100-200 kg aşırı yük,

c-      200-300kg aşırı yük

d-     300-400 kg aşırı yük

e-      400-500 kg aşırı yük

f-       500-600 kg aşırı yük

g-      600-700 kg aşırı yük

h-      700-800 kg aşırı yük

i-        800-900 kg aşırı yük

j-        900-1000 kg aşırı yük

k-      1000 kg ve üstü aşırı yük nedeniyle kesilen toplam ceza miktarı nedir?

3-      Bakanlığınıza bağlı birimlerce gerçekleştirilen denetimlerde, idari para cezası kesilmeden önce hava şartları, kar ve yağmur yağıp yağmadığı dikkate alınmakta mıdır? Zor şartlarda dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanarak çocuklarının rızkını kazanmaya çalışan kamyoncularımıza aşırı yükten idari para cezası kesmeden önce hava şartlarını dikkate alacak bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

 

 

Editör: TE Bilişim