Makine Kimya Endüstrisi  Kurumu tarafından yapılan ihale sonrasında Yalova'da ki İnkılap gemisinin söküm işlemlerine önümüzdeki haftadan itibaren başlanacak.
İnkılap Gemisinin sökümüne önümüzdeki haftadan itibaren başlanacağını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "İhaleyi alan firma, bir hafta 10 gün içerisinde söküme başlayacağını bildirdi. Hangi firmanın aldığını bilmiyoruz. Söküm işlerinin başlamasını bir an önce biz de istiyoruz” diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu’nun önderliğinde İstanbul’dan Yalova’daki İskele Meydanı’ndaki dolgu alanına getirilen İnkılâp Vapuru İskele Meydanına toplanan Yalovalılar tarafından büyük tezahüratlarla karşılanmıştı. Getirildiği tarihten itibaren ‘ucube gemi’ olarak adlandırılan İnkılap Vapuru, önümüzdeki haftadan itibaren sökülecek.
Dünyanın son 4 buharlı vapurundan biri olarak deniz klasikleri arasında yer alan İnkılap Vapuru, 1961 yılında İskoçya’nın Glasgow kentinde Glasgow Fairfields tersanelerinde inşa edilen 9 kardeş vapurdan biridir. İstanbul Boğazı’nda şehir hatları vapuru olarak çalışan İnkılâp Vapuru’nun adı İstanbul ile özdeşleşti. Artan popülaritesi ile o yıllarda çekilen Türk filmlerinde bu vapur sıklıkla kadraja alındı. 1960’lardan 2009’a kadar çalıştırılan bu vapur, artık şehir hat seferlerinden çıkartılmaya karar verildi. 2008 yılında Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu döneminde vapur, Yalova’ya getirildi. İnkılâp Vapuru, nikâh salonu, çocuk oyun salonu, kafe ve çeşitli amaçlı olarak kullanılacak bir toplantı salonu şeklinde dizayn edileceğini açıklamıştı. Ayrıca vapurun bir bölümünde İnkılâp Müzesi oluşturulacaktı. Ancak uzun  yıllardır Kent Meydanı’nda atıl bir şekilde duran İnkılap Vapuru, şimdiki Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın önderliğinde sökülecek.

Editör: TE Bilişim