Yalova İl İnsan Hakları Kurulu, Nisan ayı olağan toplantısı vali yardımcısı Hasan Gürsoy başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ildeki şikayetler tartışılarak kararlar alındı. Yalova Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu, Nisan ayı oturumunu gerçekleştirdi. İl İnsan Hakları Kurulu’nun Nisan oturumu Yalova Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kurul üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda kurulda şikâyet kutularından herhangi bir şikâyetin gelmediği belirtildi. Öte yandan kurul üyeleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ile Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) Yalova’dan herhangi bir şikâyetin ile dilek ve talebin gidip gitmediğini görüşecek. Kurul üyeleri bir sonraki toplantıda BİMER ve CİMER’in Yalova’daki yetkililerinden çalışmalar hakkında detaylı bir brifing alma kararı aldı.
Öte yandan kurul üyeleri kentte problem teşkil eden konuları da toplantıda dile getirdi. Bazı kurul üyeleri, 155 Polis İhbar Hattı’nın daha etkili kullanımı ve bu hatta görev yapan görevlilerin vatandaşlarla kurduğu diyaloglar konusunda daha dikkatli olmaları yönünde görüşme yapması için talepte bulundu. Kurul, durumun İl İdare Kurulu Toplantısı’nda dile getirilmesini talep etti. Öte yandan kurul üyeleri Yalova’da bazı ana arterlerde yapılan parkomat uygulamalarında görevlilerin toplumsal değerlere uygunsuz kıyafetler giydiği yönünde tespitleri olduğunu söyledi. Bu durum da görüşülerek Yalova Belediyesi’nin bu konuda ilgili şirketi çalışanların kılık-kıyafet ile hareketleri konusunda uyarmasını talep etme kararı aldı.
Kurul, bir sonraki oturumunda olağan gündem maddeleri ile görüşülecek konular hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

 

Editör: TE Bilişim