Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’na valiliğin uygun görüşüyle sunulan talebe henüz bakanlıktan yanıt gelmediği belirtiliyor.

Valilik komisyonu ‘uygun’ görüş verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Gül, Islah OSB uygulamasının yürürlüğe girdiğini belirterek, bu uygulama ile yerel yönetimlerden izin alarak kendiliğinden oluşmuş sanayi alanlarının ‘ıslah’ edilerek organize sanayi bölgesine çevrilmesinin, böylece daha önce oluşmuş sanayinin belli bir altyapı donatısına sahip olmasının amaçlandığını kaydetti.

16 Mart 2012’de Taşköprü bölgesindeki sanayiciler ve kurdukları dernek tarafından Yalova Valiliği’ne başvuru yapıldığını belirten Gül, Taşköprü’de 1969’dan bu yana var olan sanayi yapılaşmalarını da içine alacak şekilde bir Islah OSB kurulması için yapılan başvurunun valilik bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından 30 Mart’ta değerlendirilerek, uygun görüşüyle bakanlığa gönderildiğini kaydetti. Şimdi bakanlıktan gelecek olan yanıt bekleniyor.

“Islah şartları” neler?

Ancak, çarpık sanayileşmeyi ıslah ederek ortadan kaldırmayı amaçlayan Islah OSB uygulamalarında, sanayi yapılanmaları için tespit edilen ıslah şartlarının 5 yıl içinde yerine getirilmesi halinde, başvuru alanları için OSB hüviyeti verilebiliyor. Islah şartlarının yerine getirilmediği tespit edilirse yapılan başvuru reddedilmiş sayılıyor. Komisyon üyesi kamu kurum ve kuruluşları tarafından istenen ve 5 yıl içinde yerine getirilmesi gereken ‘ıslah şartları’nın yerine getirilmesi bir yana, daha önce Sanayi Bakanlığı döneminde defalarca kez aynı bölge için yapılan OSB ve karma OSB başvurularının da, bölgenin riskleri göz önüne alınarak reddedildiği alan için bakanlığın ne yanıt vereceği de merak konusu.

 

Editör: TE Bilişim