Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) sandık başına gitti. Yapılan kongre neticesinde odaya üye 406 esnafın oyunu alan İsmail Mutlu bir kez daha başkanlığa seçildi.
Yalova ESO 24. Olağan Kongresi RDKM’de son yılların en büyük rekabet ve katılımına sahne oldu. Odaya üye esnafların neredeyse tamamına yakınının sandık başına gittiği kongre de İsmail Mutlu ve Muammer Dönmez başkanlığındaki 2 liste yarıştı. Divanın teşkili ile başlayan kongrede odaya ait gelir gider raporları, faaliyet raporları da okunarak ibra edildi. Ardından sandık başına giden üyeler bir dönem daha odayı yönetecek olan yeni yönetimi belirlemek adına oy kullandılar. Saat 17:00’de sandıkların kapanması ile birlikte sayım işlemine geçildi. Kongrede 768 üye oy kullandı. Yapılan oy sayımında İsmail Mutlu 406 oy alarak bir dönem daha başkanlığa hak kazandı. Muammer Dönmez ise 336 oy aldı. 26 oy ise geçersiz sayıldı.Seçim sonucunun açılması ile birlikte İsmail Mutlu’yu destekleyen esnaflar sevinç gösterileri yaptılar. İsmail Mutlu’yu ilk kutlayanlar arasında rakibi Muammer Dönmez de yer aldı. Seçim sonucunun oda adına hayırlı olmasını dileyen Dönmez, “Bu bir hizmet yarışıdır. İsmail Mutlu da ben de esnafımıza hizmet için aday olduk. Esnafımız oyları ile tercihini kullandı. Odamıza hayırlı olsun” dedi.
Seçim sonrasında üyelere teşekkür eden İsmail Mutlu ise”Seçim bitti. Üyelerimiz tercihlerini kullandı. Bundan sonra hizmet zamanı. Üyelerimize bize gösterdikleri güven ve yeniden göreve layık görmelerinden dolayı yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Biz esnafımızın sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunların ortadan kaldırılması amacıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim