Birbirinden farklı eserlerin yer aldığı serginin açılışını Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve Ak Parti Yalova Eski Milletvekili Şükrü Önder kursiyerlerle birlikte yaptı.

Açılış konuşması yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; “Hocalarımızla birlikte yaptığınız çalışmalara büyük emek verdiniz, serginizi oluşturdunuz. Hepinize teşekkür ederim. İnşallah yaptığınız çalışmalardan maddi kazanç elde ederek ekonominize katkıda bulursunuz. Hayırlı olsun” dedi.

Başkan Koçal’ın ardından konuşma yapan Şükrü Önder de şunları söyledi; “Hepinize bu emeğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bayanların bu tür faaliyetlerde bulunması son derece önemli. Eşim biçki dikiş hocasıdır. Her gittiği yerde Emniyet teşkilatındaki polis arkadaşlarımızın eşlerine kurslar vermiştir. Ekonomik yönden çok katkıları olmuştur. Aile bütçesine katkısı olduğu gibi manevi katkıları olduğuna inanıyorum. Boş durmaktansa çalışmak güzel şey. Hepinizi kutluyorum.”

İSMETPAŞA’YA MİNİ MEYDAN ÖNERİSİ

Açılış öncesi mahalle sakinleriyle sohbet eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, İsmetpaşa Mahallesi Karanfil Evi’nin arkasında yer alan, işlevini yitirmiş futbol sahasının olduğu bölgeye mini bir meydan yapılabileceğini açıkladı. Başkan Koçal, “Mahallelerimize hizmetler yaparken en doğru hizmeti yapmak adına kararsız kaldığımız zamanlar olabiliyor. Az önce gerek mahalle sakini Şükrü Önder ile gerekse sizlerle yaptığım sohbette Karanfil evimizin arka kısmındaki yerde şikayetlerde olduğunu tespit ettim. Burayı nasıl değerlendirelim diye düşünce geliştirebiliriz ama önemli olan burada oturan insanların neyi talep ettiğidir. Şöyle bir fikir gelişti.  Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki kadar büyük olmasa da içerisinde oyun grubunun, oturma banklarının yer aldığı mini bir meydan yapabiliriz. Mahallenin buluşma noktası, meydanı olur mu diye düşündük. Mahalle halkının bu konudaki düşüncesi önemli. Bu konudaki düşüncelerinizi İsmetpaşa Mahallesi Karanfil Evi’ndeki arkadaşlara iletirseniz ona göre hareket edelim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Ak Parti Yalova Eski Milletvekili Şükrü Önder serginin açılışını yaparak, kursiyerlerin çalışmalarını incelediler.

 

                                                                                                          

Editör: TE Bilişim