Yalova Belediyesi’nin ilgili yönetmeliklerde değişiklik yaparak bundan sonra  açılacak yeni işyerlerinde ruhsat alabilmek için yabancı  isim kullanılmaması konusunda attığı adım,  Meclis gündemine geldi.

Ülke genelinde birçok belediyenin de Türkçe isim kullanılması konusunda  uygulama çalışması içerisinde bulunduğunu kaydeden Başkan Koçal,  “Tescilli markaların dışında işyerlerinde yabancı isim kullanılmaması yönünde Mecliste  karar aldığımız takdirde, ilgili yönetmelik maddesinde değişiklik yapılarak bundan sonra yeni açılacak işyerlerinde Türkçe isim zorunlu hale gelecek. Yabancı isim taşıyan işyerlerine ruhsat verilmeyecek. Ruhsat alımında bu husus şart koşulacak. Bu millet artık yabancı isim kompleksinden kurtulmalıdır. Siz hiç Almanya’da  Fransızca bir işyeri ismi gördünüz mü, böyle bir şey olmuyor Avrupa’da. Bu aslında psikolojik bir karardır. Bundan sonra da kampanyalar düzenleyerek, mevcut işyerlerinden de yabancı isimlerin kaldırılması söz konusu olabilir, tabi eski işyerleri için böyle bir zorunluluk getiremiyoruz”  diye konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından işyerlerinin isimlerinin Türkçe olması konusundaki ayrıntıların belirlenmesinin ardından, konunun bugün yapılacak meclis toplantısında sonuçlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim