Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne en son 2005 yılında MERP (Marmara Deprem Rehabilitasyon Programı) kapsamında personelin %50’sine kapsayacak yani 20 takım itfaiyeci elbisesi personele temin edildi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, göreve geldikten sonra talimat vererek vatandaşın can ve mal güvenliği için hizmet eden personelin bu işi yaparken kendi canlarını tehlikeye atmalarına göz yummamız asla mümkün olmaz diyerek tüm personelin donanımı 1 Eylül 2015 itibariyle günümüz teknolojisine uygun hale getirildi. 
Başkan Salman’ın talimatının sonrasında İtfaiye Müdürlüğü’nde özellikle personelin can güvenliğini yakından ilgilendiren ekipmanların tespiti yapılarak, eksikler tamamlandı. İtfaiye Müdürlüğü’ne giderek burada personelle bir araya gelen ve alınan ekipmanları personele teslim eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Ne yazık ki 10 yıldır kimse sizlerin ihtiyacınız nedir diye sizlere kulak vermemiş. Sizler nasıl halkımızın canını malını düşünerek onlara hizmet veriyorsanız, bizlerde sizlerin onlara sağlıklı bir şekilde hizmet etmenizi sağlamalıyız” diyerek şunları dile getirdi; “Sizler sürekli olumsuz koşullarda çalışan ve vatandaşların can ve mal emniyetini koruma, kurtarma görevi yapan personellerimizsiniz. İtfaiyeciliğin ne denli zor bir meslek olduğunun bilincindeyiz. Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü personelinin, daha da güçlenmesi ve donanım bakımından zenginleşmesi için gereken her şeyi sizlere sağlayacağız. Önce sizlerin güvenliğini sağlamalıyız ki, sizlerde başkalarının güvenliği için çalışabilin. Kendi güvenliğini sağlayamayan başkasının güvenliğini sağlaması düşünülemez. Yeni alınan ekipmanlarla birlikte artık sizlere yangın söndürme çalışmaları sırasında ve diğer acil durumlarda daha etkin ve güvenli çalışma ortamı sağlanmış oluyoruz. Hepinize kazasız belasız çalışmalar diliyorum.”  
50 Adet Teçhizat Alındı
En son 10 yıl önce personelin sadece %50’sine alınan kıyafetler, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talimatıyla günümüz teknolojisine uygun olarak tüm personeli kapsayacak şekilde tedarik edildi. Alınan tam takım itfaiyeci teçhizatları Başkan Salman tarafından personele teslim edildi.
Mesleki risklerin önlenmesini, sağlığın ve güvenliğin korunmasını, risk ve kaza faktörlerinin ortadan kaldırılması amacıyla personele 50 adet itfaiyeci kıyafeti (yangına yaklaşma elbisesi), 50 adet koruyucu örme başlık ve 50 adet itfaiyeci bareti alındı.
Editör: TE Bilişim