Başkan Yardımcısı Güleç; “İzinsiz şekilde yapılan ya da izinli olarak yapılıp usulüne uygun olarak kapatılmayan kazı alanları nedeniyle bundan böyle ödenmesi gereken yasal harcın on katına kadar idari para cezası kesilecek” dedi.

Başkan Yardımcısı Güleç, açıklamasında şu sözlere yer verdi;

“Kentimizi güzelleştirmek adına Yalova Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Plansız ve bilgimiz dışında yapılmak istenen kazı çalışmaları hem altyapımıza zarar veriyor hem de kentimizde görüntü kirliliği yaratıyor. Bunun önlenmesi adına çalışmalarımız mevcuttu. Geçtiğimiz hafta çıkan kanun ile birlikte bizlere daha da fazla yetkiler verilmiş oldu.

Yeni çıkan kanunla birlikte izinsiz altyapı kazısı yapanlara veya altyapı kazı alanını usulüne uygun kapatmayanlara ise belediye encümenince normal ödenmesi gereken yasal harcın on katına kadar idari para cezası verilecek. İdari para cezası, ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödenecek. Vatandaşlarımızın bu konuda mağdur olmaması için Belediyemize mutlaka müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kazı yapacak olan vatandaşlarımız Belediyemiz Hizmet Masalarına müracaat ederek öncelikle izin talep edecekler. Ekiplerimizce yapılacak kontrol sonrasında kazı yapacak olanlar için gerekli izin verildikten sonra vatandaşlarımız kazı işlemini gerçekleştirebilirler. Altyapı kazı alanı ile kazı sırasında diğer altyapı tesislerine zarar verilmesi halinde bu tesisler kazıyı yapan tarafından eski haline getirilecek.”

Editör: TE Bilişim