Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından İzmir'de düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Yalova Belediyespor destan yazdı. Yalovalı sporcular, Bayanlarda birincilik ve ikincilik, erkeklerde birincilik, ikincilik ve dördüncülük elde etti.
Aybala Koçal, Ece Haraç, Çiğdem Köse'nin oluşturduğu Yalova Belediyespor (A) takımı Türkiye Şampiyonluğunu kazanmasının ardından, tek bayanlar finalinde Aybala Koçal ve Ece Haraç karşı karşıya geldi. Haraç’ın rahatsızlanmasının ardından Aybala Koçal maçı 4-1 kazanarak Türkiye Yıldız Bayanlar Şampiyonu oldu.
Kızlarda olduğu gibi tek erkeklerde de finalde iki Yalova Belediyesporlu sporcu kozlarını paylaştı. Büyük çekişme içinde geçen maçı 4-3 kazanan Tugay Yılmaz Türkiye Yıldız Erkekler Şampiyonluğunu kazandı. Aynı takımdan Bilal Selim Tok ikinciliği elde ederken, Yalovalı Yücel Ocak'ı mağlup eden Malatyalı Alican Şeker üçüncülüğün sahibi oldu.
İzmir'de oynanan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda Çift erkeklerde ve Çift bayanlarda şampiyonlar belli oldu. Çift Erkeklerde Yalova Belediyespor'dan Bilal Selim Tok ve Tugay Yılmaz, ikilisi ile Çift bayanlarda ise Kayseri Kocasinan Belediyesi'nden Özge Yılmaz ve RabiatülŞahiner Türkiye Şampiyonu oldular. 
Yalova Belediyespor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa,”Yalova Belediyespor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa, “Sporcularımız müsabakada damgasını vurarak büyük bir başarıya imza atmışlardır. Milli takım için büyük önem taşıyan müsabakalarda erkeklerde ilk 4 içerisinde 3 sporcumuz, kızlarda ilk 4 içerisinde 2 sporcumuz yer almıştır. Ekibimiz disiplinli ve özverili bir şekilde çalışmasının sonuçlarını almıştır. Hem kızlarda hem erkeklerde finali oynayan sporcuların Yalova Belediyesporlu oluşu bize ayrı bir gurur yaşatmıştır. Bu başarı Türk Masa Tenisi tarihine de geçmiştir. Altyapımızdan yetişen özbeöz Yalovalı çocuklarımız milli takımda da büyük başarılara imza atacaklardır. Bayramali Yıldız ve Kadri Kocacenk'ten oluşan ekibimizi çalışmalarının karşılığını almaktadırlar. Bu başarıda emeği geçen tüm ekibe, büyük bir özveri göstererek bu yolda bizlere destek olan sporcularımızın ailelerine, kulüp başkanımız Yalova Belediye başkanımız Vefa Salman'a, Gençlik Spor Müdürü Metin Kaplan'a bizlere verdikleri desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.
Editör: TE Bilişim