Yalova Jandarma Alay Komutanlığı yaptığı 4 ayrı operasyonda 606 gram esrar, 9 gram bonzai ve 140 kök dişi hint keneviri ele geçirdi. Yapılan operasyonlar çerçevesinde ise 9 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. 
Yalova Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri uyuşturucuya göz açtırmadı. Ekipler Topçular Feribot iskelesinde yaptıkları yol kontrollerinde şüpheli gördükleri M.E.Y ve A.H.U adlı 2 kişinin üzerinde arama yaptılar. Aramada şahısların üzerinde 5.3 gram esrar maddesi ele geçirildi. Yine aldıkları bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri F.K ve İ.K isimli şahısları takibe alarak şahısları Topçular Feribot İskelesinde durdurarak arama gerçekleştirdiler. Aramada şahısların üzerinden 341 gram esrar maddesi çıktı. 
Jandarma ekipleri Yalova'nın Çınarcık ilçesi Esenköy Beldesinde yapılan bir uygulamada ise şüpheli gördükleri S.H ve Ü.G üzerinde arama yaptılar. Aramada şahısların üzerinden paketler halinde 9 gram Bonzai ele geçirildi. 
Yalova Jandarması Hint Keneviri yetiştirilmesine de göz açtırmadı. Alınan bir bilgi doğrultusunda harekete geçen Jandarma ekipleri, Yalova'ya bağlı Kurtköy'de ormanlık bir alanda ekili biçimde 140 kök hint keneviri ele geçirdi. O esnada olay yerinde araçları ile bulunan E.İ, M.İ ve BB adlı şahısların araç ve üst aramalarında da 260 gram esrar ele geçirildi. 
Yapılan 4 operasyonda ele geçirilen uyuşturucu madde ve hint kenevirlerine el konurken olayla ilgili oldukları düşünülen 9 kişi hakkında ise yasal işlem başlatıldı. 
Editör: TE Bilişim