Tuğgenarel Yılmaz, Yalova’yı örnek gösterdi

 

Toplumsal olaylarda aile içi şiddet olaylarıyla sıkça karşı karşıya gelen jandarma kolluk kuvvetinin, şiddet mağdurları ve faillerine yaklaşımında daha bilimsel bir seviyeye gelmesini amaçlayan projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Tuğgeneral Ümit Yılmaz, plaket töreninde yaptığı konuşmada, bu projenin diğer İl Jandarma Alay Komutanlıklarına da örnek olmasını dilediğini söyledi.

 

70 proje içinde ilk sırada yer almıştı

 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen proje, 70 proje içinde ilk sırada yer almıştı. Proje kapsamındaki eğitimler, 21-29 Mayıs tarihleri arasında İl Jandarma Komutanlığı’nda, İltem Danışmanlık eğitmenleri tarafından verildi. Eğitimlere 5 Subay, 16 Astsubay olmak üzere toplam 21 personelin katıldı. 2 aşamalı eğitimlerin ilk aşamasında aile içi şiddetle ilgili subay ve astsubaylara eğitmen eğitimi verildi. İkinci aşamada eğitmen eğitimi alanlar, birliklerinde bulunan diğer subay, astsubay, uzman jandarma çavuş, erbaş ve erlere aile içi şiddetin azaltılmasıyla ilgili bilgiler verildi.

 

Proje ile aile içi şiddete karşı jandarmanın da bilinçlenmesi sağlandı

 

Projenin hedefinin Jandarma personelinin şiddet mağdurlarına yaklaşımının daha bilimsel olması, personelin bilinçlenmesinin sağlanması ve özellikle ülkenin farklı bölgelerinden gelen ve geçmişte “Aile İçi Şiddete” maruz kalmış, gelecekte de uygulayacak yada uygulanacak potansiyeli teşkil eden erbaş ve erlerin farkındalık ve bilinç düzeylerinin artırılması olduğu belirtiliyor. Projeyle Jandarmanın görev gereği karşılaştığı şiddet mağdur ve faillerine yaklaşım yöntemleri hakkında eğitim seviyelerinin yükseltilerek güvenlik hizmetinin kalitesinin artırılması da sağlandığı kaydediliyor. Proje kapsamında üç aylık dönemlerde yeni katılacak erbaş ve erlere aynı eğitimin verilmesine devam edilecek.

 

Plaket töreni yapıldı

 

İl Jandarma Komutanlığı’nda, projeyle ilgili yapılan plaket törenine Yalova Valisi  Esengül Civelek ve Bursa J.Blg.K.Tuğgeneral Ümit Yılmaz da katıldı. Törende konuşan Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz,  İl Jandarma Komutanlığının, Türkiye’de ilk olan ve MARKA tarafından desteklenen projesinin uygulanmış olmasından büyük memnuniyet duyduğunu, bu projenin diğer İl Jandarma Komutanlıklarına da örnek teşkil etmesini dilediğini belirtti. Tuğgenerel Yılmaz, katkı ve himayelerinden dolayı MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Esengül Civelek’e teşekkür etti. Törende projeye katılan ve katkıları bulunanlara belge ve plaketleri takdim edildi.

 

Editör: TE Bilişim