Yalova’nın turizm cennetlerinden Armutlu ve Termal turizm merkezlerinde jeotermal su kullanım ücretlerinin 2016 yılı güncellemeleri  İl Genel Meclis gündemine geldi. Konu ile ilgili hazırlanan komisyon raporlarında yönetmelik doğrultusunda yılda dört kez periyodik olarak turistik tesislerin jeotermal su kullanımlarının ölçümünün yapılması, ölçümlerin ise  sondaj çıkış noktası ya da tesislerin girişine sayaç takılması ile gerçekleştirilmesi gerektiği belirtildi.
Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 25. maddesi gereğince, turizm belgeli  tesisler, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinde bulunan tesisler ile turizm merkezlerinde kullanılan jeotermal kaynaklar için su kullanım bedelinin belirlenmesi teklifi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunca hazırlanan raporların okunması ve müzakere edilmesi Meclis gündemine geldi. Komisyon raporunda; jeotermal su kaynakları için kullanım bedelinin m3 cinsinden belirlenmesi ve yılda dört kez kullanılan su miktarının ölçümünün gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra komisyon hazırladığı raporda; jeotermal su kullanımının sondaj çıkış noktası ya da tesislerin girişine sayaç takılması sureti ile ölçülebildiği bilgisine yer verdi.
Komisyon konu ile ilgili olarak Turizm Bölgesi sınırlarının belirlenmesi, tesislerin  jeotermal kaynak kullanım belgelerinin olup olmadığı konusunda Armutlu, Termal Belediyeleri’nden ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden görüş alınması için ek süre verilmesini talep etti. Yapılan görüşmeler sonucunda jeotermal su kaynaklarının kullanımı ile ilgili 2016 yılı su kullanım bedeli ücretlerinin belirlenmesi için komisyona ek süre verilmesi Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Editör: TE Bilişim