Kayyum'a devredilen Yalova Seyahat'te toplam borç 4 milyon TL olarak netleşti. Kayyum heyeti ise borç ve ödemeler hakkında üyelere bilgi vererek Aralık ayı sonuna kadar 949 bin TL'lik borcun ödenmesi gerektiğini duyurdu. Eğer bu borç ödenemezse Yalova Seyahat için İflas Masası'na kadar uzanan bir süreç başlamış olacak.
Kayyum Heyeti Yalova Seyahat üyelerine yönelik son bilgilendirme toplantısını Uygulama Oteli'nde gerçekleştirdi. Toplantıda söz alan Kayyum Heyeti Başkanı Kenan Engin, "Bu son bilgilendirme toplantısı. Bundan sonra başka bir bilgilendirme daha olmayacak. Yasa gereği kooperatiften istifa edenler borçtan muaf sayılıyor. Şu ana kadar 111 kişi istifa etti. 142 kişi ise ihraç edildi. Şu anda Kooperatifin 80 üyesi bulunuyor. Kooperatifin toplam 4 milyon TL borcu var. Bu borçlar üyeler arasında bölüştürülerek ödenecek. Bizim amacımız Yalova Seyahat'i içinde bulunduğu durumdan kurtararak, kongreye götürmek. Ama bu kooperatifin sahibi sizlersiniz. Herşeye karar verecek olan da sizsiniz" dedi.
Kooperatifin mevcut borçları kapsamında Aralık ayı sonuna kadar 949 bin TL'lik ödemenin yapılması gerektiğine vurgu yapan Kayyum Heyetin üyesi Yavuz Akçakale ise, "Gemiyi yürütüp yürütmeyeceğinize kısacası kaderinize siz karar vereceksiniz. Eğer bu borç ödenmezse Yalova Seyahat'in İflas Masasına gitmesine kadar uzanacak bir süreç başlamış olacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından üyeler Kayyum Heyetine sorular yönelttiler. Sorular Kayyum Heyeti Başkanı Kenan Engin ve Kayyum Heyeti üyesi Yavuz Akçakale tarafından cevaplandı. 80 üyesi bulunan Yalova Seyahat'te bilgilendirme toplantısına sadece 43 kişinin katılması da gözden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim