Kadıköy Belde Belediye Başkanı Mehmet Şahin, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin bir araya geldiği Yalova Platformu üyelerine açıklamada bulunarak, “İmarlı durumdaki arsaların yolunu açmak için böyle bir çalışma yaptık. Ekipler yanlışlıkla arazideki ağaçları da sökmüşler” diyerek savunma yaptı. Çalışmanın durdurulduğunu söyleyen Başkan Şahin’le görüştükten sonra Özden Mahallesi Ecem Sokak’ta sökülen ağaçların bulunduğu noktaya giden çevreciler, çalışmaların devam ettiğini, hatta yolun dört bir yanındaki arazilerde yer alan meşeliklerin tamamının kepçelerle sökülerek büyük kamyonlara doldurulup götürüldüğünü gözlemlediklerini ifade etti.

 

Başkan Şahin, “Ben orman katledecek adam değilim”

 

Bahane Kafe’de çevrecilerle bir araya gelerek durumu izah eden Kadıköy Belediye Başkanı Şahin ise, “Bu alan benim çocukluğumda da meşe ormanıydı. Ama bizden önce parselizasyonu yapılmış ve imara açılmış. Şimdi de sahipleri bakmadığı için yeniden ormana dönmüş. Ama çevrede evler var. Yol istiyorlar. Hizmet üretmeye çalışıyoruz. Ben orman katledecek, ağaç kesecek bir adam değilim. Ama her elemanın başında da dikilip, doğru yapıyor mu, yapamıyor mu diye dikilecek zamanımda yok. Arkadaşlar bütün alanı temizlemiş, keşke imkan olsa da sadece çalılıklar temizlense ağaçlar kalsaydı” diye konuştu.

Başkan Şahin, arazilerin imarlı olduğundan dolayı belediye yapmasa da arsa sahiplerinin aynı çalışmayı yapacaklarını savunarak, satılacak yerlerin ise köy halkının eskiden muhtarlığa bağışladığı, belediye olduktan sonra kendi uhdelerine geçen yerler olduğunu kaydetti.

 

Arsalar, 1.855.000 TL bedelle bu hafta ihaleye çıkıyor

 

Çevreciler ve bölge sakinleri ise karaçalı ve meşelerin ağırlıklı olduğu yerlerde tam bir ağaç katliamı yapıldığı görüşünde. Bölgedeki bazı parsellerin ise 27 Haziran tarihinde ihaleye çıkarılacağı ifade ediliyor. Basın yayın kuruluşlarında yayınlanan ihale ilanına göre, Kadıköy Belde Belediyesi sınırları içinde yer alan Özden Mahallesi, Ada 1725, 2825, 2837, 2388, 2394 ve 2784’te bulunan toplam 1 milyon 855 bin TL muhammen bedelli arsa 15 arsa, 27 Haziran Çarşamba günü saat 13.00 ile 16.30 arasında Belediye meclis salonunda yapılacak ihale ile satışa çıkarılacak. Meşeliklerin bertaraf edildiği parseller arasında bulunan Parsel 4 ise 630 metrekarelik alana sahip. Arazilere Arap turistlerin ve yatırımcıların da ilgi gösterdiği ifade ediliyor.

 

 

 

Editör: TE Bilişim