Akıllı sayaç uygulaması Kadıköy Beldesinde de hızla yaygınlaşıyor. Beldede akıllı sayaç uygulamasına geçen abone sayısı hızla artıyor.
Vatandaşların suyu daha avantajlı fiyatlarla kullanmasına imkan sağlayan akıllı su sayacı ve ön ödemeli su kullanımı uygulaması Kadıköy Beldesinde de hızla yaygınlaşıyor. Kadıköy Belediyesi'ne başvuran vatandaşlar hızla bu sisteme geçiş yapmaya başlıyor. Belde merkezinin yanısıra köylerde de uygulama rağbet görüyor. Vatandaşlar saatlerini değiştirerek bu sistemin avantajlarından faydalanmaya başlıyorlar. Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, "Beldemizde akıllı su sayacı ve ön ödemeli su kullanımı uygulamasını vatandaşlarımıza anlattık. Bu sitemin kendilerine getirdiği avantajları kendileri ile paylaştık. Ön ödemeli sistemle çok daha karlı şekilde su kullanmaya başlayacaklarını öğrenen vatandaşlarımızda eski saatlerini akıllı su sayaçlarıyla değiştirmeye başladı. Sisteme olan ilgi bizi memnun ediyor. Belde merkezinde büyük oranda dönüşümü sağladık. Köylerimizde de bu sistem hızla yaygınlaşıyor" dedi.
Belediye yetkilileri ise akıllı su sayacı kullanmanın avantajlarını şu şekilde özetlediler, " Abone istediği an, kullandığı su miktarını, kalan kredi miktarını, vb. bilgileri sayacından okuyup izleyebilir. Abone, istediği kadar su kredisini sabit fiyat garantisi ile alabilir ve sık sık yapılan tarife değişikliklerinden (zam) etkilenmez. Ayrıca bazı sıradışı durumlarda oluşabilen yüksek tutarlı faturalarla karşılaşmadan kendi hesabını yapabilir ve dilediği kadar su harcaması yapabilir. Su peşin satılacağından mülk sahibi ve kiracı arasındaki çeşitli ihtilaflar da ortadan kalkmaktadır. Yine aynı şekilde, peşin su satışı yapıldığı için, ödemelerde kuyrukta beklemeler olmamakta, abone ihtiyacı kadar su kredisi alma imkanına kavuşmaktadır. Sayaç okuma işlemleri ve maliyet giderleri ortadan kalkar. Borcunu ödemeyen abonelerin sayaç sökme-takma, açma-kapama gibi işlem ve giderlerini ortadan kaldırır. Mekanik sayaçların sayaç okuma endekslerinin her dönem bilgisayar ortamına aktarılması, fatura hazırlanması ve bildirim dağıtılması gibi işlemleri ortadan kaldırır"

 

Editör: TE Bilişim