Yalova merkeze bağlı olan ve 1992 yılında belediye olan 2013 nüfusu ise 6837 olan Kadıköy Belediyesi’nin İl İdare Kurulu tarafından uygun bulunan talebi İl Genel Meclisi Ocak ayı oturumlarında meclis gündemine geldi.

Kadıköy’ün ilçe olması halinde Yalova Belediyesi’nin de mücavir alan  içerisine almak istediği Samanlı’nın da Kadıköy’e bağlanmak istenmesinin siyaset kokan bir yaklaşım olduğunu iddia eden  CHP’li İl Genel Meclis üyesi Bahar Doğan, “Bu beldemiz Yalova’nın komşu beldesi. Bütün şehir yasası öncesinde beldeler kapanacağı için ilçe olmak istiyor. Başka beldelerimiz de müracaatta bulunacaklardır. Kadıköy ilçe olmasın demiyoruz. Ama diğer beldeleri de göz önünde bulunduralım. Meclislerimiz bu konuda siyasi değil, hak açısından karar versin” dedi.

AKP’li İl Genel Meclis üyesi Murat Bektaş da “Kadıköy Belediyesi’nin başvurusu var. Biz zaten bu konuda karar mercii değiliz. Şu anda Kadıköy Belediyesi’nin talebi var” diye konuştu. Yapılan görüşmelerin ardından konu Plan Bütçe ile İmar Komisyonlarına oy birliği ile havale edildi.

Editör: TE Bilişim