Kent Konseyi Kadın Meclisi, ULEKAD ve KAMER Vakfı tarafından kadına yönelik şiddet için yaptıkları çalışmalar ile örnek STK ödülüne layık görüldü.
Kent Konseyi Kadın Meclisi  Başkanı Nurten Anın, Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği (ULEKAD) ve KAMER Vakfı Urfa Temsilciliğinin ortaklaşa hazırladığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile IMPR'ın desteklediğini Uluslararası “Savaş ağır bir günah” konulu Sempozyum ve “Dikenli Sarmaşıklar” Karma Resim Sergisi'nin açılışına katıldı. Sempozyuma ünlü sinema sanatçısı Cem Özer ve Yönetmen Orhan Cesur da katıldı. Sempozyumda, "Suriye’de Mart 2011’de başlayan ve giderek yayılan iç savaş nedeniyle yaklaşık 3 milyon Suriyeli Türkiye’ye sığınmış durumdadır. Erkekler çatışmalarda hayatlarını kaybetmiş, kaybolmuş ya da savaşmak için Suriye’de kaldıkları için gelenlerin büyük çoğunluğu kadınlar, çocuklar ve yaşlı erkeklerdir. Güncel rakamlara göre Türkiye’ye gelen sığınmacı sayısı 3 milyon 200 bin kişiye ulaştı. Bu durumda savaş sadece Suriye’yi ya da Suriyeliyi değil, tüm insanlığı etkiledi. Ne yazık ki yaşanan bu insanlık dramı karşısında dünya duyarsız kaldı, sığınmacılara sırtını döndü ve Türkiye’yi yalnız bıraktı. Bu amaçla ULEKAD ve KAMER  Şanlıurfa  Vakfı Temsilciliğinin ortaklaşa hazırladığı, 'Savaş Bir Günah' Konulu Sempozyum ve 'Dikenli Sarmaşıklar' Karma Resim Sergisi düzenleyerek savaşın ağır tahribatına sanat ve birbirinden ünlü sanatçılarımızla karşı durmak istedik" denildi.

Sempozyuma konuşmacı olarak Şanlıurfalı  İş Kadını Essum Aslan, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Cem Özer, Düzce Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Hastanesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Peri Arbak, ULEKAD Baş. Yardımcısı Dr. Birsen Ocaklı, Harran Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Hastanesi A.B.D Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Sak, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Arda, Fatoş Abla Kolejleri Yönetim Kur. Baş. Fatma Özyurt, Şanlıurfa KAMER Vakfı Temsilcisi Gülseren Kaplan, Ceylanpınar Devlet Hastanesi Dr. Şerif Kurtuluş, ULEKAD Sanat Danışmanı ve Kreatör Esma Bayraktar, İnsani Yardım Uzmanı Nuran Kızılkan,  Psikolog  IMPR Humanitarian Taiba Najjar katıldı.
Sempozyumda ülke genelinde yaptıkları çalışmalardan dolayı bazı STK'lar da ödüllendirildi. Ödül alan STK'lar arasında Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi de yer aldı. Kadına yönelik yaptıkları çalışmalardan dolayı ödüle layık görülen Yalova Kadın Meclisi'nin ödülünü ise Yalova Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl aldı. Ödül töreninde konuşan Anıl, "Böyle güzel ve bir o kadarda can acıtıcı programda olmaktan hem  onur  hem de üzüntü duydum. Evet savaş gerçekten ağır bir günah ve ne yazık ki bu günaha seyirci kalıyoruz . Savaşsız şiddetsiz bir dünyada yaşamak bütün çocukların,insanların en doğal hakkı ve bu hakkı bir kaç psikopat elimizden alıyor. Savaş olan yerlerde insanlık dramı yaşanıyor ve ne yazık ki dünya buna seyirci kalıyor. Bu ödülü emeği geçen arkadaşlarım  ve Yalova belediyesi adına aldım. Güneydoğu Anadolu da Kadın meclisini bu konuda örnek seçmeleri de bizi ayrıca çok duygulandırdı.
Harika ve çok emek verilmiş bir sempozyum değerli konukları ile dolu dolu bilgi verildi .Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

 

Editör: TE Bilişim