Yalova Valisi Tuğba Yılmaz Uygulama Oteli’nde düzenlenen Kadınlar Günü kahvaltısına katıldı. Vali Yılmaz burada yaptığı konuşmada, “Kadınlarımız, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir” dedi.  
Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Uygulama Oteli’nde bir kahvaltı düzenlendi. Kadınlara yönelik STK’ların temsilcileri, iş kadınları, kadın devlet memurlarının yanı sıra Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güler Alkan ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner de programda hazır bulundu. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Yılmaz kadınların toplumun yapı taşı olduğunu dile getirerek konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Öncelikle aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli anneleri değerli eşleri ve Yalovalı kadınlarımız başta olmak üzere yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren üreten eğiten yetiştiren ve özverinin timsali olan dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınların dünya kadınlar gününü içtenlikle kutlarım. Başta aile olmak üzere toplumun her katmanında en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren, dünyamızı daha yaşanılası hale getiren, fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınlarımız başımızın tacıdır. Kadınlarımız, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Kadın annedir, topluma bireyler kazandırır. Kadın eştir, sorumlulukları paylaşır, yüke omuz verir. Kadın kardeştir, evlattır, sevgi ve masumiyet taşır. Bu nedenledir ki gerek inancımız, gerekse de toplumsal değerlerimiz kadını her zaman baş tacı etmekte, onu çok müstesna bir yere koymaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan kadınlarımıza, hak ettiği değeri pek çok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Geleceğimizi şekillendirmede en önemli görevleri yerine getiren kadınlarımızın hayata daha fazla, daha etkin katılmalarını sağlayacak zemini hazırlamak ve her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Demokrasi mücadelesinde kadınların erkeklerle eşit koşullarda yer alması, yalnızca kadın haklarının gelişmesini değil, demokrasinin gelişmesini de sağlayacaktır. Bu kapsamda günümüzde de son 15 yılda kadınların toplumdaki rolünü güçlendirmeyi hedefleyen devlet politikalarının yaygınlaştırıldığını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yasal çerçevesinin genişletildiğini, ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif olmalarını sağlayıcı önemli düzenlemelerin yapıldığını biliyoruz. İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. Unutulmamalıdır ki kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler. Bir ülkede kadınlar çalışma hayatında etkin değilse o ülkenin hayallerini gerçekleştirmesi zordur. Tarih boyunca İstiklal ve İstikbal Mücadelelerimizde daima en ön safta yer alan kadınlarımız, kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev üstlenerek geride asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bırakmışlardır.  Ülkemizin kuruluşunda, kurtuluşunda annelikten vatan savunmasına kadar her türlü vazifeyi sırtlanan kahraman kadınlarımız, bugün de ecdadımızdan aldıkları mirasa sahip çıkıp, 15 Temmuz hain darbe işgal girişiminin önlenmesine, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmamıza damgalarını vurarak tarihimize isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır.  Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin kıymetli anneleri, değerli eşleri ve Yalovalı kadınlarımız başta olmak üzere yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum”

 

Editör: TE Bilişim