Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Yalova İl Özel İdaresinde bir tören düzenlendi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz burada İl Özel İdaresi'nin kadın çalışanlara hediyeler verdi.
Dünya Kadınlar Günü il genelinde gerçekleşen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu etkinliklerden birisi de İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirildi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan'ın katılımı ile İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törene İl Özel İdaresinde görev yapan kadın personeller katıldı. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz burada yaptığı konuşmada, " Günümüzde de son 15 yılda kadınların toplumdaki rolünü güçlendirmeyi hedefleyen devlet politikalarının yaygınlaştırıldığını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yasal çerçevesinin genişletildiğini biliyoruz. İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. Unutulmamalıdır ki kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler. Bir ülkede kadınlar çalışma hayatında etkin değilse o ülkenin hayallerini gerçekleştirmesi zordur.  Tarihteki yerini her zaman en güzel şekilde almasını bilen kahraman kadınlarımız, medeniyetimizin inşasında devlet yönetiminden eğitime, kültürden sosyal yaşama kadar her alanda erkeğin yanı başında yer almıştır.  Ülkemizin kuruluşunda, kurtuluşunda annelikten vatan savunmasına kadar her türlü vazifeyi sırtlanan kahraman kadınlarımıza, Güçlü Türkiye yolunda, ulaşmak istediğimiz hedefler konusunda da önemli sorumluluklar düşmektedir" dedi.
Ardından kadın personellere hediyelerini veren Yalova Valisi Tuğba Yılmaz tüm kadınların gününü kutladı. İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ise Kadınlar Günü dolayısıyla Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'a bir kalem hediye ederek gününü kutladı.

Editör: TE Bilişim