25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Yalova Belediyesi ile Yalova Barosu işbirliğinde düzenlenen konferans yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Avukatlar Şükran Eroğlu ve Aydeniz Alisbah Tuskan’ın konuşmacı olarak bulunduğu konferansa; Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve eşi Dilek Akdeniz Salman, Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Atik ile Yalova Barosu Başkanı Hakan Gergeroğlu da katıldı.
‘Kadına Şiddete Hayır Kadına Adalete Evet’ isimli konferans Yalova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. İlginin fazla olduğu konferansta ilk konuşmayı Belediye Başkanı Vefa Salman yaptı. Başkan Salman, “Kadına şiddet ne yazık ki günümüz dünyasında özellikle ülkemizde ve Yalova’da azalması gerekirken artıyor. Kadınlar bırakın dövülmeyi onun ötesinde cinayetlere kurban gidiyorlar. Bu insan olanı derinden yaralıyor. Nefrete varan duygular uyandırıyor. Bunun önüne geçebilmek eğitimle mümkün. Biz Yalova’da kadına şiddete elimizden geldiğince dikkat çekmeye, duyarlı olunmasına çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Kadın dövülmek için değil sevilmek içindir. Kadına kalkan hangi el olursa olsun kırılsın diyorum” dedi.
Başkan Salman’ın ardından kürsüye çıkan Yalova Barosu Başkanı Hakan Gergeroğlu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaparak bu konferansın düzenlenmesinde emeği geçen Yalova Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konferansın konuşmacılarından İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aydeniz Alisbah Tuskan ve Avukat Şükran Eroğlu bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Konuşmacılar; Kadın erkek eşitliği, dünyada kadın erkek eşitliği, yasalarımızda kadın erkek eşitliği, 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun, iş kanunu, Türk ceza kanunu, insan hakları, şiddetle mücadele gibi konuları ayrıntılarıyla anlattı.
Konferansın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Atik ve Yalova Barosu Başkanı Hakan Gergeroğlu, konferansın konuşmacıları olan Avukatlar Aydeniz Alisbah Tuskan ve Şükran Eroğlu’na ‘Yalova Benim Kentim’ kitabı ile çiçeklerini takdim ettiler.

 

Editör: TE Bilişim