Kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'in, yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) efendimize vahyedilmeye başlandığı hadis ve ayetlerle övülen bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ni bu gece idrak edeceğiz.
Ramazan'ın son 10 günü içerisinde aranması gerektiği belirtilen ve bin aydan hayırlı olduğu bildirilen, Kadir Gecesi bugün tüm İslam aleminde idrak edilecek. Kuran'ı Kerim'in peygamber efendimize indirilmeye başlandığı bu gece ile ilgili hadislerde, "Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin, kul hakkı hâriç geçmiş günâhları bağışlanır" buyrulmaktadır. Ayetlerde ise Kadir Gecesi'nin önemi ve değeri, "Biz onu Kadir gecesi indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rabblerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar" sözleri ile anlatılır.
Camiler sabaha kadar açık
Kadir Gecesi Yalova'da da Müftülük tarafından düzenlenecek programlarla kutlanacak. İl genelindeki tüm camilerde programlar düzenlenecek. Ancak Müftülük tarafından düzenlenen program Merkez Camisinde gerçekleştirilecek. Program Teravih Namazı sonrasında başlayacak. Yalova Müftüsü Turgut Açari de gecede bir hutbe okuyacak. Kuran-ı Kerim tilaveti ve Tesbih Namazı ile taçlandırılacak gecede camiler sabaha kadar açık tutulacak. Geceyi ibadetlerle değerlendirmek isteyenler sabahın ilk ışıklarına kadar camilerde ibadetlerini yapabilecekler. 

Editör: TE Bilişim