Bu yıl 12.si düzenlenen Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali kortejin ardından gerçekleştirilen muhteşem gala ile başladı. 
Yalova Kuzey Kafkas Kültür Yardımlaşma Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği tarafından bu yıl 12.si organize edilen Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali 3-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivale Adige, Karaçat Çerkes, Gürcistan, Kuzey Ostya ve Dağıstan'dan gelen toplan 220 dansçı katılıyor. Festivalde Kafdans ise 2 ekiple yer alıyor. Kafkaslardan gelen ülkelerin müzikleri, dansları ve kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturduğu festivale yüzyılın en iyi dansçısı kabul edilen Nodar Piliyev'de katılıyor. Yalova Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali'nin galası Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Gecenin açılışında konuşan dernek başkanı Mehmet Aydemir, festivale verdiği destek dolayısıyla Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a teşekkür etti. Yalova'da bulunan Dağıstan'ın Hasavyurt Belediye Başkanı Saygitpaşa Umahanova ile birlikte sahneye çıkarak izleyicileri ve konuk ekipleri selamlayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Yalova'da düzenlenen uluslararası festivaller ilimizin tanıtımında önemli roller üstleniyorlar. Kuzey Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali'de bu açıdan çok önemlidir. 12 yıldır bir festivali sürdürebilmek gerçekten takdir edilmesi gereken bir şey ben bu anlamda Yalova halkı adına Yalova Kuzey Kafkas Kültür Yardımlaşma Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği ve başkanı Mehmet Aydemir'e teşekkür ediyorum" dedi. 
Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunu adeta hınca hınç dolduran Yalovalıların alkışları eşliğinde sahneye çıkan ekipler ise kendi ülkelerinin kültürünü Yalova'ya taşıdılar. Hareketli müzikleri ve dansları ile herkesin beğenisini toplayan ekipler uzun süre alkışlandılar. 
Yalova'da bulunan konuk ekipler festival kapsamında Yalova merkez ve ilçelerde de gösteriler yapacaklar. Festivalin kapanış galası ise 7 Ağustos 2015 Cuma günü Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. 
Editör: TE Bilişim