Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde kaldırım işgali yapan işletmelerin kaldırımlara koydukları malzemelerini topladı.
Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri il merkezindeki işletmeler tarafından kaldırımlara çıkartılan ve bu nedenle de vatandaşların yürüme alanlarını daraltan malzemelerini topladı. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, "Kaldırımların işgali suçtur. Bu konuda geçtiğimiz günlerde esnafları uyararak kaldırımlara malzeme, masa sandalye yada tabela gibi şeyleri çıkarmamalarını söyledik. Esnaflara yapılan uyarıların ardından da denetimlere başladık. Bu uyarılara rağmen ısrarla kaldırımları işgal eden esnafların malzemelerini topladık. Yasanın ve yönetmeliklerin öngördüğü cezai işlemleri de uyguladık. Vatandaşların yürüme yolunu kimsenin işgal etme hakkı yok" dediler.
Uygulamayı yerinde bulan vatandaşlarda zabıtalara destek verdi. Vatandaşlar, "Kaldırımlara çıkartılan malzemeler nedeniyle neredeyse yürümek mümkün değil. Mecburen yoldan yürüyoruz. Bu durumda da araçların bize çarpma tehlikesi doğuyor. Zabıtanın operasyonu neticesinde kaldırımlar normale döndü. Artık rahat bir şekilde yürüyebiliyoruz" dediler. 

 

Editör: TE Bilişim