Kamu-Sen Yalova Şubesi Eskişehir Odunpazarı'nda Kamu-Sen de genel başkanı İsmail Koncuk'un da katılımıyla gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarına katıldı.
Kamu-Sen Yalova Şubesi Kamu-Sen de genel başkanı İsmail Koncuk'u Eskişehir'de gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarında da yalnız bırakmadı. Sabah erken saatlerde otobüslerle yola çıkan Kamu-Sen'liler öğlende ulaştıkları Eskişehir Odunpazarı'nda coşkuyla karşılandılar. Sendika flamaları ile kutlamaların yapılacağı meydana giren sendika üyeleri alkışlarla karşılandılar. Burada konuşan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Türkiye Kamu-Sen olarak yalnızca kamu görevlileri için değil işçilerimiz, işsizlerimiz, emeklilerimiz, gençlerimiz için hak yolunda mücadele veriyoruz. Bizler demokratik haklarımızı haykırmaya, toplumun her alanında adalet talebimizi duyurmaya geldik. Türk Milleti olarak bir ve bütün olduğumuzu bir kere daha dost düşman herkese haykırmaya geldik. Yıllardır her 1 Mayıs'ı gereksiz tartışmalar ve gerginlikler içinde, biber gazı eşliğinde kutluyoruz. Artık çalışan sorunlarının biber gazında boğulmasını istemiyoruz. Dayanışma, alın terinin ön plana çıktığı, çalışanların iş güvencesi, taşeronlaşma, sendikalaşma, ücret sorunlarının gündeme geldiği ve tartışıldığı 1 Mayıs'lar istiyoruz. Taşeron işçilerin sayısı 2 milyona yaklaştı. Kamuda asli işler, anayasaya aykırı bir biçimde taşeron çalışanlarına, işçilere gördürülmeye başlandı" dedi.
Kutlamaların oldukça coşkulu geçtiğini ve Yalova olarak kutlamalar kalabalık bir grupla katıldıklarını dile getiren Kamu-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren ise Kamu-Sen'in her zaman çalışanların yanında olmayı sürdüreceğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim