Kızılay Yalova Kan Bağışı Merkezi yetkilileri gerek Yalova ve gerekse Türkiye'de kan stoklarının yetersiz olduğunu dile getirerek vatandaşlardan destek istediler.
Sağlıklı her 18-65 yaş arasında bulunan kadın-erkek her bireyin kadınlarda 4 ayda bir erkeklerde ise 3 ayda bir kan verebileceğini belirten Kızılay Yalova Kan Bağışı Merkezi yetkilileri, şu anda kan stoklarında hem Türkiye genelinde hem de Yalova genelinde Kırmızı alarm durumunda olduğunu belirterek, alınan kanlarının tahlillerinden sonra ihtiyaç duyulan hastanelere ivedi bir şekilde sevk edildiğini belirtti. Toplanan kanların depolarda bekletilmesinin ve zayi olmasının mümkün olmadığını, çünkü bağışın az ancak ihtiyacın fazla olduğu bu nedenle de stok yapmalarının mümkün olmadığını, Yalova genelinde toplanan kanların ancak Yalova'nın ihtiyacı karşılayacak durumda olduğunu hatta bazen bazı kan gruplarında yetersiz kalındığını belirttiler.

Türkiye genelinde verilen kırmızı alarm ile Yalova genelinde de bir kamuoyu oluştuğunu belirten Kızılay yetkilileri, kan bağışına destek veren tüm bağışçılara teşekkür ederek, Yalova halkını kan bağışında duyarlı olmaya çağırdı. Alınan 1 ünite kanla 3 kişinin hayata tutunduğu belirten yetkililer, Unutmayınız ki; "Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır" şeklinde konuştular. 

Editör: TE Bilişim