Yalova Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde söz alan dernek başkanı Mustafa Kandemir, "Muhtarlarımız ile belediye başkanlarımız arasında iletişimin daha iyi olması gerekir. Güzel Yalova’mıza hizmet noktasında bu iletişim çok önemlidir" dedi.
Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği Bahane Kafe'de gerçekleştirildi. İftar'a Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı vefa Salman'ın yanısıra, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Alay Komutanı Osman Aslan ile çok sayıda davetli de katıldı. Vali Selim Cebiroğlu alışagelmişin dışına çıkarak protokol ile birlikte oturmadı. Cebiroğlu, muhtarlar ile birlikte oturup, iftarını onlarla birlikte açtı.
Muhtarlar ile belediye başkanları arsında iletişimin her zaman daha iyi olması gerektiğini söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, “Yalova Belediyesi Başkanı Vefa Salman’a teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın sorunları noktasında bizlere gerekli hassasiyeti gösteriyor” açıklamasında bulundu. Yalova’ya hizmet için kurumlar arası iletişimin çok iyi olması gerektiğini vurgulayan Kandemir, daha sonra şunları söyledi: “Biz ilk seçildiği zaman Vefa Salman’a ziyaretlerde bulunduk. Muhtarlar olarak onlara göğsümüzü açtık. Bize bir gelene biz beş gideriz dedik. Muhtarlarımız ile belediye başkanlarımız arasındaki diyalog çok iyi olmalıdır. Güzel Yalova’mıza hizmet noktasında bu iletişim çok önemlidir. Belediye başkanlarımdan bir ricada bulunmak istiyorum. Daha iyi ve daha güzel bir Yalova için birlikte daha iyi iletişim içerisinde olalım. Köylere bu yıl birçok hizmet yapıldı. Bununla ilgili başta Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’na ve İl Genel Meclisi üyelerine çok teşekkür ediyorum. Köylerle çok ilgilenildi ve diyaloglar çok iyi oldu. Allah bozmasın, daha iyi ve daha güzel hizmetler için çalışmaları bekliyoruz.”
Elinden geldiği kadar muhtarlara destek olamaya çalıştığını ifade eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Muhtarlar, belediye başkanlarının mahallelerdeki gözü-kulağı ve her şeyidir. Aynı zamanda mücadele alanı içerisindeki köylerin muhtarları da bizlerin uzantısıdır. Oradaki sıkıntıyı ve sorunları en iyi bilen ve bizlere aktaran insanlardır. Ben STK gücünü her zaman hayatım boyunca önemsemiş bir insanım. Siyasi yaşamımın her parçasında STK’ların ön plana çıkartılması gerçeğini hiçbir zaman beynimden çıkarmamış bir insanım. Bu anlamda da elimden ne gelirse muhtarlara destek olmaya çalışıyorum. Ben her ay mahalle muhtarlarımız ile bir araya gelip sorunların kaynağından öğreniyorum. Ne yapmamız gerektiğini masaya yatırıyoruz ve paylaşıyoruz. Benim için çok faydalı oluyor. Ben diğer belediye başkanlarımızdan ricada bulunmak istiyorum. Benim yaptığım gibi her ay muhtarlar ile bir araya gelinsin. ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’ olarak tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim