Mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğu ilkesi kapsamında Yalova İl Özel İdaresi’nin 2015 Yılı ‘Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nu İl Genel Meclis üyeleri ve kamuoyu ile paylaşan İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Özel İdare’nin 2015 yılında yatırımlar açısından başarılı bir yıl geçirdiğini söyledi. Karahan, “Meclisimizin de iradesiyle bütçemizin büyük bir bölümü yatırımlara ayrıldı. Bu açıdan 2015 yılı bizim için oldukça verimli bir yıl oldu” dedi.
İl Genel Meclisi şubat ayı oturumlarında Meclis üyelerine 2015 yılı faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulunan Genel Sekreter Karahan, “İl Özel İdare olarak il sınırları içerisinde, il sınırları dışında yani köylerde, bir de mevzuatın bize vermiş olduğu görevleri yerine getirmek şeklinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda İl Özel İdaresi Kanun çerçevesinde kendisine verilen görevleri en iyi biçimde yerine getirmek üzere toplam 143 personeli ile hizmet vermektedir” dedi.
İl Özel İdare’nin bünyesindeki müdürlüklere ait 2015 yılı hizmetleri ile ilgili olarak da bilgilendirmede bulunan Genel Sekreter Karahan, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü geçtiğimiz yıl oldukça verimli bir yıl geçirdi. Bunun yanı sıra toplam 7 gölet yapımı gerçekleşti 2011 ile 2015 yılları arasında. 2015 yılında Meclisimiz yol yapımı konusunda da oldukça güzel bir irade sergiledi. Bu konuda asfaltlama çalışmalarında geçtiğimiz yıl oldukça başarılı bir yıl oldu. Yatırımlar açısında da oldukça verimli bir yıl geçirdik” dedi.
Editör: TE Bilişim