İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan, meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede önümüzdeki süreçte şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim politikası izleyeceklerini söyledi.
Geçtiğimiz aylarda göreve başlayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan,İl Özel İdare’nin 2015 yılı ilk 6 ayında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında İl Genel Meclis üyelerine bilgi verdi. Genel Sekreter Karahan, kurum olarak misyonlarının şeffaflık ve izlenebilir açık bir yönetim anlayışı olduğunu söyledi.
Genel Sekreter Karahan, İl Genel Meclisi temmuz ayı oturumlarında gündeme gelen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30. ve 41. maddeleri ile Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca, mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğu ilkesi kapsamında,  kamuoyunun bilgi sahibi olmasını sağlamak üzere açık, anlaşılır ve sade bir dil kullanılarak hazırlanan Yalova İl Özel İdaresinin “Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu” hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. İl Özel İdare’nin 2015 yılının ilk 6 ayına ilişkin faaliyetleri ve kurum yapısı hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Karahan, İdare olarak bundan sonraki dönemde misyonlarının şeffaflık, izlenebilirlik ve hesap verme ilkelerini ön plana alarak hizmet sunacaklarını söyledi. Genel Sekreter Karahan, “Amacımız adeta merkezi hükümetin gerçekleştirdiği faaliyetlerin yereldeki icraatçısı olarak tüm birimlerimizle hizmet sunacağız. Yerel kaynakları en etkili biçimde kullanarak halkımıza faydalı olmayı planlıyoruz. Bundan sonraki dönemde ilgili sivil toplum kuruluşları ile üniversitemizle ortak projeler geliştireceğiz. Mali yönü olmayan emek yoğun çalışmalardan çalıştaylar, paneller düzenleyeceğiz. Çevre bilincinin geliştirilmesi, köylerimizdeki yol kenarlarının ağaçlandırılması, kırsalda yaşayan dezavantajlı gruplara yönelik olarak sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmesi, yol kenarına atılan inşaat atıklarının bertaraf edilmesi gibi konularda projeler geliştirmeyi ve çalışmalar yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim