Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Bursa 3. İdare Mahkemesince imar revizyon planına yönelik verilen yürütmeyi durdurma kararının ilçe esnafını ve binlerce çalışan emekçi ile ailelerini sıkıntıya düşürdüğünü söyledi.
Bursa Şehir Plancıları Odası tarafından Bursa 3. İdare Mahkemesinde açılan Çiftlikköy Belediyesi İmar Revizyon Planlarının yürütmesinin durdurulması davası geçtiğimiz günlerde karara bağlanmıştı. Mahkeme başvuruyu yerinde bularak yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu karar sonrasında ilçede imar durumu ve inşaat ruhsatı verilmesi işlemleri durduruldu. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise gerekli karşı davaların açıldığını duyurdu. Kararın ilçedeki esnafları ve ailelerini mağdur ettiğini dile getirdiği açıklamasında şu sözlere yer verdi, "30 Mar 2014 seçimleri öncesi vermiş olduğumuz seçim vaadlerinden biri olan Çiftlikköy ilçemizin 2-3 kat olan imar uygulamasının 4 kata çıkarılması sözümüzü yerine getirdik. Bununla birlikte İlçe nüfusunun hızla artışı ve halkımızın talebi doğrultusunda belediyemizin 1 kat artışı kararı 2016 yılında yaptığımız imar revizyon uygulaması ile sadece kat artışı yapılarak Bursa Şehir Plancılar Odası tarafından mesleki denetim,  oda vizesi,  diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının uygun görüşleri doğrultusunda alınıp,  imar uygulamasının  4 kata çıkarılması Meclis üyelerimizin tamamının oybirliği ile 09 Haziran 2016  tarihli Meclis kararı ile yürürlüğe konuldu.  Bu karar İlçemizde  tarihinin en büyük yatırımların önünü açtı. Hızlı, istikrarlı bir şekilde gelişen Türkiye’ye eşdeğer büyümesinde kaybedilen zamanların telefisi, ancak AK Belediyecilik farkı ile yapılan reformlarla hızlı bir şekilde muassır kentler çizgisine 2 yıl gibi kısa bir zamanda ulaşmasını sağlamıştır.

Yürürlüğe alınan Belediyemiz imar  planı İlçemizin  cazibe ve yatırım merkezi olma yolunda istikrarlı bir şekilde  ilerlemesini sağlamış, ülkemizin gelişmesinde lokomotif  olan inşaat sektörü, son 2 yılda Çiftlikköy ilçemizde atağa geçmiştir. Ancak  Bursa Şehir Plancıları Odası yürütme durdurma kararı talebi üzerine Bursa 3. İdare Mahkemesince imar revizyon planımıza yürütme durdurma kararı çıkmış, bu karar onlarca yatırımcıyı, yüzlerce ilçe esnafını ve binlerce çalışan emekçi ile ailelerini sıkıntıya düşürmüştür.
Belediyemize 25 Ağustos 2017 tarihinde tebliğ edilen mahkemenin yürütme durdurma kararına istinaden belediyemizce imar durumları ve inşaat ruhsatları derhal durdurulmuştur. Karar belediyemize ulaşır ulaşmaz itiraz süresi içerisinde belediyemiz imar ve şehircilik müdürlüğü ile hukuk birimimiz İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne yürütme durdurma kararının iptali için, Bursa 3. İdare Mahkemesi’ne ise bilirkişi raporuna itirazlar yapıldı. Malumunuz imar revizyon planlarında zaman zaman bu tür durumlar yaşanmaktadır.Belediye olarak gerekli tedbirleri aldık ve en kısa sürede Belediye Meclis'imizin onayına sunacağız. Belediye başkanı olarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına göz yummayacak, ilçemizin gelişmesi, kalkınması ve cazibe merkezi haline gelmesi için gece- gündüz demeden çalışarak hak ettiği yere getireceğimizin sözünü buradan vermek istiyorum"

 

Editör: TE Bilişim