Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri bayram süresince bir olumsuzluk yaşanmasının önüne geçmek için yoğun güvenlik önlemleri alacak. Ekipler alınacak tedbirler, uyulması gereken kurallar ve önerileri içeren broşürleri İDO Yalova İskelesi ve Yalova Şehirlerarası Otobüs Terminali ile denetim esnasında durdurulan araç sürücülerine dağıttı. 
Bayramlarda yaşanan yoğunluk ve buna bağlı olarak meydana gelen trafik kazalarında her yıl onlarca insan hayatını kaybediyor. Bu anlamdaki en yoğun karayolları arasında gösterilen Yalova-Bursa ve Yalova-Kocaeli yolunda da olası bir kaza yaşanmaması için Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri bu yıl yoğun güvenlik önlemleri alacaklar. Trafik kurallarına uyulması denetimlerle sağlanırken sürücülerin bilinçlendirilmesi içinde çalışmalar başlatıldı. İDO Yalova İskelesi, Yalova Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bilgilendirici broşür dağıtımları gerçekleştirildi. Konuyla ilgili Yalova Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi;  
"Bilindiği gibi bayramlar birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, özlemlerin giderildiği, hasretlerin son bulduğu, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı çok özel günlerdir. Bu günlerde karayollarımız üzerindeki trafik yoğunluğu çok önemli oranlarda artış göstermekte, buna bağlı olarak bir an önce kavuşma arzusunun baskısıyla trafikte oluşan ihmal ve dikkatsizlikler sonucunda, maalesef bu güzel günler ayrılık ve hüznü çağrıştıran günlere dönüşmektedir.
Önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Ramazan Bayramı tatili süresince de, insanlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla, her zaman alınan tedbirlerle birlikte ilave tedbirler alınacaktır; Trafik hizmetlerinden sorumlu birim amirleri bayram tatilinin özellikle başlangıç ve bitiş günlerinde bizzat güzergâhta bulunarak ekip faaliyetlerini denetleyeceklerdir.
Trafik denetleme ekiplerince uygulama alanlarında yapılan kontrollerde durdurulan araç sürücüleri ile Pendik ve Yenikapı feribotlarıyla ilimize giriş yapan araç sürücülerini bilgilendiren el broşürleri dağıtılmaktadır. Şehirlerarası yolcu terminallerine giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin belgeleri titizlikle incelenerek güvenli yolcu taşımacılığının yapılması sağlanacaktır.
Denetim amacıyla durdurulan araçların basit teknik muayeneleri de yapılacak, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıkları kontrol edilecek, takmayanlardan emniyet kemerini takmaları istenerek gerekli bilgilendirme yapılacaktır.
Arıza, kaza veya hava şartları nedeniyle yolda kalan araçların çekilip kurtarılmalarını sağlamak amacıyla, vinç veya kurtarma araçlarına ihtiyaç olması halinde 155 Polis İmdat telefonlarından yardım istenebilecektir. Vatandaşlarımızın, şehir içi ve şehirlerarası yolculuklarında toplu taşım araçlarını kullanmalarını, başta hız sınırları, ışıklı trafik cihazları ve emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere tüm trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerinin ikazlarına uymalarını önemle istiyor, güvenli ve düzenli bir trafik ortamı içerisinde huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ediyoruz" 
Editör: TE Bilişim