Dow Aksa, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret ederek Karbon Elyaf'ın Kentsel Dönüşüm kapsamında depreme dayanıksız binaların güçlendirilmesinde kullanımı konusunda görüş alışverişinde bulundular.
Geçtiğimiz aylarda yaptığı bir bina testi ile olası bir deprem anında Karbon Elyafla güçlendirilen bina ve güçlendirilmeyen bina arasındaki farkı gözler önüne seren Dow Aksa proje yöneticileri, bu konuyla ilgili Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarete Dow Aksa Genel Müdürü Betül Sadıkoğlu, Yalkim Genel Müdürü Celal Özel, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Alper İlki, ve Ilgaz Doğan katıldılar. Burada Karbon Elyaf'ın Kentsel Dönüşüm kapsamında depreme dayanıksız binaların güçlendirilmesinde kullanımı da konuşuldu. Bu konuda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a bilgi veren proje yöneticisi  İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Alper İlki, Karbon elyafın binaların depreme dayanıklılığını ciddi oranlarda arttırdığını dile getirdi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise Dow Aksa yetkililerini tebrik ederek bu teknolojinin binaların güçlendirilmesinde nasıl kullanılacağı, nasıl bir yöntem izlenmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Öte yandan il sınırları içerisinde kurulması planlanan Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarı bünyesinde ve uluslararası boyutta ki deprem araştırmalarının yapılması, deprem ile ilgilieğitim, öğretim hizmetlerinin yürütülmesine yönelik de fikir alışverişi yapıldı.
Bu proje önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunularak kullanımı konusunda bakanlık yetkililerine de bilgi aktarılacak.

Editör: TE Bilişim